2020. augusztus 13.,
csütörtök, Ipoly napja

Tizenkét ember letartóztatását indítványozza az ügyészség az érdi tömegverekedés ügyében

Hír TV

2020. augusztus 1., szombat 17:41

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta tizenkét ember letartóztatását, akik egy érdi benzinkúton verekedtek, amelynek során egy ember meghalt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján azt közölték, hogy Fejér és Pest megyei családok csaptak össze abban a tömegverekedésben, amelyben egy ember meghalt csütörtök este Érden.

A "vendetta" következtében ketten életveszélyes, hárman súlyos, heten pedig könnyű sérülést szenvedtek - közölte Latorovszky Gábor megbízott főkapitány-helyettes. A rendőrség 12 ember ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, egy ellen pedig emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, és kezdeményezte a letartóztatásukat.

A Pest Megyei Főügyészség szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy egy enyingi és egy érdi család keveredett összetűzésbe csütörtök este. Az enyingi család legalább tizenhat férfi tagja - több gépkocsival - megjelent egy érdi benzinkúton, hogy ott találkozzanak az érdi család tagjaival.

Mindkét család a találkozóra különböző ütlegeket, illetve szúró-vágó eszközöket vitt magával.

A benzinkútra érve egy, az érdi családhoz tartozó férfi gépkocsiját egyből a másik család egyik ott várakozó tagjának kormányozta és elütötte, majd tolatni kezdett és elütött egy másik embert is.

Ezután az enyingi család tagjai a gépkocsi köré gyűltek, és kirángatták annak utasait, miközben verekedésbe keveredtek az érdi család helyszínre siető tagjaival is.

A verekedők különböző szúró és ütő eszközöket használtak, és még gázpisztollyal is adtak le lövést.

A konfliktus során az egyik enyingi férfi egy hegyes eszközzel szívtájékon szúrta az egyik érdi családtagot, aki rövid idővel később elhunyt.

A több percig tartó összecsapás után az enyingi család tagjai gépkocsival elhagyták a helyszínt, de távozás közben az érdi család tagjai "megrongálták" a gépkocsikat - áll a közleményben.

 

Gyilkosság Érden

Egy ember meghalt és több mint egy tucatnyian megsérültek Érden, amikor két társaság egymásnak esett az Iparos úti benzinkútnál.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: 12 emberrel szemben, csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt, egy ellen pedig emberölés bűntette miatt indított büntető-eljárást.

Tömegverekedés tört ki csütörtök este negyed kilenckor Érden, az Iparos úti benzinkúton. Ahogy az a nyilvánosságra került felvételeken is látszik két társaság esett egymásnak.

A felvételen látható, ahogyan egy szürke gépjármű lassítás nélkül megy neki egy férfinek, aki a szélvédőre csapódott. Majd másodpercekkel később egy másik embert tolatás közben ütött el.

A rendőralezredes elmondása szerint az eset során Fejér és Pest megyei családok csaptak össze.

A Blikk arról számolt be: a helyiek és a rokonok elmondása szerint Enyingről jött fel Érdre egy csapat felfegyverkezve, hogy egy korábbi szóváltást rendezzen egy másik társasággal. Ezt azonban a rendőrség nem erősítette meg.

A 888.hu szerint az enyingi család ment el a hírhedt Iparos úti benzinkútra. A videóban látható férfi a közösségi médián keresztül még az indulás előtt, élőben üzent az érdieknek.

Az eset után a halálra késelt 50 éves, valószínűleg az érdiekhez tartozó férfi fia egy videót tett közzé a Facebookon.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: 12 fővel szemben csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt, egy fő ellen pedig emberölés bűntette miatt indított büntetőeljárást.

Hír TV