2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Titkosszolgálati megfigyelés: Bajnai tagad, Hende Szilvásyt hibáztatja

Bajnai Gordon tagad, Gyurcsány Ferenc pedig nem válaszolt érdemben arra, hogy miniszterelnökségük idején a titkosszolgálatok megfigyelték-e az akkori ellenzéket. A Fidesz egyik szakpolitikusa beszélt arról a Hír Televízióban, hogy egy műveleti dossziéban tudósítást találtak pártja elnökségi üléséről.

A Portik–Laborc találkozók nem számítottak egyedi esetnek a szocialista kormányok idején – mondta a fideszes Demeter Ervin a Hír Televízió Rájátszás című műsorában. A volt titokminiszter szerint a baloldal rendszeresen használta politikai célokra a szolgálatokat.


A választások előtt már Bajnai Gordon volt a miniszterelnök. A Gyurcsány–Bajnai-kormányok oktatási minisztere azt mondta: országgyűlési képviselőként Demeter Ervinnek a hatóságokhoz kell fordulnia, ha bűncselekmény jut tudomására. Érdemben Gyurcsány Ferenc sem cáfolt. „Én meg azt hallottam, hogy a Fidesz-kormányban gazemberek vannak. Tényleg. Elképesztő, hogy az ország kormányában gazemberek ülnek, akik az ellenzéket így rágalmazzák. Nagyon fel vagyok háborodva” – szögezte le Gyurcsány.

A Portik–Laborc találkozók előzményeit és utóéletét külön parlamenti albizottság vizsgálja majd.

Hende: Politikai felelősség terheli Szilvásyt

Politikai felelősség terheli Szilvásy György volt titokminisztert a Portik–Laborc találkozókért – mondta Hende Csaba. A honvédelmi miniszter szerint a szocialista politikusnak tájékoztatnia kellett a Nemzetbiztonsági Hivatal akciójáról az akkori miniszterelnököt, Gyurcsány Ferencet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Van különbség az Európai Néppárt és az európai szocialisták politikája között?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!