2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Tisztújító kongresszust rendezett a DK

Megtartotta tizedik tisztújító kongresszusát a Demokratikus Koalíció. A rendezvényen arról döntöttek, hogy kik vezessék a Gyurcsány-pártot a következő két évben. Új alelnököket és elnökségi tagokat is választottak, Kálmán Olga is bekerült a pártvezetésbe. Nem volt azonban közjáték mentes az esemény. Gyurcsány Ferenc beszédét demonstrálók próbálták megzavarni.

  • Tisztújító kongresszust rendezett a DK

A Demokratikus Koalíció újraválasztott elnöke Gyurcsány Ferenc!

Ismét Gyurcsány Ferencet választották a DK elnökévé a párt tizedik kongresszusán. A politikust korábban egy szavazás már megerősítette a pozícióban, de most vált hivatalossá, hogy újabb két évig vezetheti a pártot. A korábbi miniszterelnököt a közönség hangosan fogadta.

Gyurcsány Ferenc a következő két évről és a 2022-es országgyűlési választásról beszélt. Szerinte teljes ellenzéki összefogás kell a kormányváltáshoz.

"Közös akaratból közös lista, közös listából közös győzelem, közös győzelemből pedig közös Magyarország lesz. Ez a Demokratikus Koalíció munkája!"

- mondta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

A pártelnök beszéde közben nem várt események is történtek. Demonstrálók megpróbáltak bejutni a rendezvény helyszínére és megzavarni azt. Kisebb dulakodás is kialakult, de a rendzavarókat a biztonságiak végül eltávolították az épületből.

Az elnöki pozíció mellett a teljes pártvezetés összetételéről szavazhattak a résztvevők. A DK alelnökei Molnár Csaba, Vadai Ágnes, Varju László, Ara-Kovács Attila és Gy. Németh Erzsébet lettek, az elnökségbe pedig bekerült többek között a korábbi újságíró Kálmán Olga, aki tavaly ősszel csatlakozott a Gyurcsány-párthoz és a DK főpolgármester-jelöltje volt a baloldali előválasztáson, ahol aztán elbukott Karácsony Gergellyel szemben.

Nem mindenki osztja Gyurcsány Ferenc közös listáról alkotott véleményét az ellenzékben. Az LMP országgyűlési képviselője például hiteltelennek nevezte a bukott miniszterelnököt. Ungár Péter közösségi oldalán azt írta: a volt miniszterelnök láthatóan egyenként próbál levadászni mindenkit az ellenzéki térfélen.

Megzavarták a DK kongresszusát

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

A CPAC Hungary célja nem kisebb, minthogy megszervezzük az antiglobalista erők globális koalícióját - jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia csütörtöki nyitónapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!