2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Belföld

Tisztújító kongresszust rendezett a DK

Megtartotta tizedik tisztújító kongresszusát a Demokratikus Koalíció. A rendezvényen arról döntöttek, hogy kik vezessék a Gyurcsány-pártot a következő két évben. Új alelnököket és elnökségi tagokat is választottak, Kálmán Olga is bekerült a pártvezetésbe. Nem volt azonban közjáték mentes az esemény. Gyurcsány Ferenc beszédét demonstrálók próbálták megzavarni.

  • Tisztújító kongresszust rendezett a DK

A Demokratikus Koalíció újraválasztott elnöke Gyurcsány Ferenc!

Ismét Gyurcsány Ferencet választották a DK elnökévé a párt tizedik kongresszusán. A politikust korábban egy szavazás már megerősítette a pozícióban, de most vált hivatalossá, hogy újabb két évig vezetheti a pártot. A korábbi miniszterelnököt a közönség hangosan fogadta.

Gyurcsány Ferenc a következő két évről és a 2022-es országgyűlési választásról beszélt. Szerinte teljes ellenzéki összefogás kell a kormányváltáshoz.

"Közös akaratból közös lista, közös listából közös győzelem, közös győzelemből pedig közös Magyarország lesz. Ez a Demokratikus Koalíció munkája!"

- mondta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

A pártelnök beszéde közben nem várt események is történtek. Demonstrálók megpróbáltak bejutni a rendezvény helyszínére és megzavarni azt. Kisebb dulakodás is kialakult, de a rendzavarókat a biztonságiak végül eltávolították az épületből.

Az elnöki pozíció mellett a teljes pártvezetés összetételéről szavazhattak a résztvevők. A DK alelnökei Molnár Csaba, Vadai Ágnes, Varju László, Ara-Kovács Attila és Gy. Németh Erzsébet lettek, az elnökségbe pedig bekerült többek között a korábbi újságíró Kálmán Olga, aki tavaly ősszel csatlakozott a Gyurcsány-párthoz és a DK főpolgármester-jelöltje volt a baloldali előválasztáson, ahol aztán elbukott Karácsony Gergellyel szemben.

Nem mindenki osztja Gyurcsány Ferenc közös listáról alkotott véleményét az ellenzékben. Az LMP országgyűlési képviselője például hiteltelennek nevezte a bukott miniszterelnököt. Ungár Péter közösségi oldalán azt írta: a volt miniszterelnök láthatóan egyenként próbál levadászni mindenkit az ellenzéki térfélen.

Megzavarták a DK kongresszusát

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!