2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Tisztifőorvos-helyettes: Mobil mintavevő egységeket hoznak létre

A koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban mobil mintatevő egységeket hoznak létre az Országos Mentőszolgálattal együttműködve - közölte az országos helyettes tisztifőorvos az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén kedden, Budapesten.

  • Tisztifőorvos-helyettes: Mobil mintavevő egységeket hoznak létre

Surján Orsolya elmondta, mostantól a súlyos, ismeretlen tüdőgyulladásban szenvedőknél elvégzik a laborvizsgálatot, már nem nézik az utazási előzményt. Aki nem igényel kórházi ellátást, otthon maradhat - mondta a szakember.

NNK: A foglalkozás-egészségügy köteles ellátni nem halasztható alapfeladatait

A foglalkozás-egészségügyi alapszolgálatok kötelesek ellátni a nem elhalasztható alapfeladataikat, csak az időszakos orvosi alkalmassági vizsgálatokat lehet elhalasztani - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-vel. 

Azt írták, a nemzetgazdaság működőképességének megtartása és a járványügyi védekezés biztosíthatósága indokolja azt, hogy a foglalkozás-egészségügyi alapszolgálatok a nem elhalasztható alapfeladataik teljes körű ellátására kötelezettek.

Hozzátették: az új koronavírus által okozott veszélyhelyzet kihirdetését követően az intézkedés alól az időszakos orvosi alkalmassági vizsgálatok jelentenek csak kivételt. Ezeknek az időpontja - a munkáltatóval való egyeztetést követően - elhalasztható, az időszakos munkaköri orvosi alkalmasság időtartama pedig a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig meghosszabbítható.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Bűncselekmény lehet a Demokratikus Koalíció tagjainak adott kedvezmény – mutatott rá az Origónak a Századvég Intézet alkotmányjogásza. Ifj. Lomnici Zoltán hozzátette: ebből is látszik, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai nem a nép emberei, és nem a választókért, hanem a választók pénzéből saját magukért dolgoznak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!