2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Tisztavatással kezdődött az ünnepség

Az augusztus 20-i állami ünnepségek a tisztavatással kezdődtek a Hősök terén. Az államfő beszédében megköszönte a katonák munkáját a júniusi árvízi védekezésben és példátlan összefogásnak nevezte azt.

A történelmi zászlók és a nemzeti lobogó bevonulásával kezdődött a tisztavatás a Hősök terén. A Magyar Honvédség Ludovika Zászlóaljának 100 tisztjelöltje tett esküt, 9 nő is volt közöttük. A fiatal tiszteket elsőként a honvédelmi miniszter köszöntötte.

Hende Csaba azt mondta: három éve tart a honvédség megújítása, de még nem értek a végére. Azt ígérte: lépésről lépésre le fognak cserélni minden eszközt, hiszen jól felszerelt honvédségre és katonákra mindig szüksége van egy országnak. A köztársasági elnök beszédében megköszönte a tisztek munkáját a júniusi árvízi védekezésben.

Áder János szerint az összefogás erősebbé teszi a nemzetet, amely így lesz sikeres, de tiszteletre és új kiegyezésre is szükség van.

Az eskütétel után egy régi ludovikás hagyományt is felelevenítettek a frissen avatott tisztek. A honvédségi Gripenek pedig kötelékben repültek el a Hősök terénél, amelyet a több ezer fős közönség megtapsolt. Sokan kimagasló eredménnyel végeztek, Kiss Balázs hadnagy idén megkapta a Ludovika-gyűrűt. A honvédelmi miniszter a tisztavatáson azt is bejelentette, hogy idén szeptemberben Debrecenben indul az ország első katonai középiskolája.

Szentmise és ünnepi körmenet

A délutáni programok az ünnepi szentmisével és a Szent Jobb-körmenettel folytatódtak. Nem sokkal 17 óra előtt vitték a Szent István bazilikához a Szent Jobbot. A körmenetet ezúttal is Eredő Péter bíboros celebrálja. A szentmisén többek között Orbán Viktor, Áder János és Semjén Zsolt is részt vesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!