2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

BKV-ügy: Antal már nem fél a börtöntől?

Antal Attila harmadrendű vádlott meghallgatásával folytatódott kedden a Hagyó Miklós és társai ellen indított per a Kecskeméti Törvényszéken. A BKV egykori vezérigazgatója immáron máshová helyezné a hangsúlyt, és nem esne bele újra abba a hibába, hogy túlzottan kooperál a vádhatóságokkal, magyarán visszavonta terhelő vallomását. A vádirat szerint Hagyó Miklós és társai közel másfél milliárdos kárt okoztak a közlekedési vállalatnak.

Antal Attila, a BKV egykori első emberének állítása szerint korábban, amikor a vádhatóság első ízben meggyanúsította és vallomást tett, nem ügyelt kellőképpen arra, hogy a megfelelő helyre kerüljenek benne a hangsúlyok – számolt be a Hír Televízió tudósítója a Hagyó Miklós és társai elleni büntetőper tárgyalásáról. A televízió munkatársának Antal védője megerősítette, hogy védence terhelő vallomásának visszavonása teljes körű.

Együttműködés – ennyire nem is akarta a volt BKV-vezér?

Antal a Kecskeméti Törvényszéken azt mondta, szerette volna mindenáron elkerülni a börtönt, így talán túlzottan is együttműködött a vádhatóságokkal. Ezért kerültek olyan dolgok a vallomásába, ami miatt most több egykori kollégája is a vádlottak padján foglal helyet. Antal Attila kérte továbbá a vádhatóságot, hogy az új vallomását tekintsék irányadónak a tárgyalása további részében. A Hír Televízió munkatársa elmondta azt is, hogy Antal egy vaskos mappával érkezett meg a tárgyalásra, a keddi tárgyalás egésze az ő vallomásának felolvasásával telt, sőt a következő tárgyalási napra is átcsúszik.

Összesen egy ügyben ismerte el felelősségét

Részletesen beszélt vallomásában Antal Attila az irányítása alatt megkötött kommunikációs szerződésekről, amelyek megítélése szerint hasznosak és szükségszerűek voltak a BKV-nak. Az egykori vezérigazgató egyetlen szerződés megkötésében ismerte el felelősségét, ez a közlekedési vállalat és az Optimismo között megkötött kontraktus, amelynek keretein belül bruttó 19,2 millió forintért vizsgálta át az azóta fantommá alakult kft. a BKV fénymásolóparkját. A többi ellene szóló vádat Antal visszautasította, és egyenként indokolta meg a döntéseket, melyeket szerinte a társaságnak meg kellett kötnie. Voltak olyan szerződések is, melyekről azt mondta, hogy nem az ő illetékességi körébe tartoztak, ő csupán hitelesítette őket aláírásával.

A Hír Televízió feltette a kérdést a Kecskeméti Törvényszék előtt Hagyó Miklósnak és Antal Attilának, hogy milyen, a BKV számára teljesen felesleges tanácsadói és külsős szerződéseket kötöttek, de választ nem kapott a gyanúsítottaktól.

Cikkeink a témában:

„Nokia-dobozban adtam át a pénzt Hagyónak” – interjú Balogh Zsolttal

Hagyó felemelkedése és bukása

• „És Demszky Gábornak is voltak elképesztő kérései” – interjú Antal Attilával

• „Nyakó és felesége buszokat kért kölcsön” – beszélgetés Regőczi Miklóssal

• „Halálfélelmem van tőled, Miklós” – mondta a rendőrségi jegyzőkönyv szerint Balogh Zsolt

Sikerek és jól működő BKV

Antal Attila korábban a Nógrád Volánnál dolgozott vezérigazgatóként, majd a BKV élére első körben Hatvani Szabó János, majd Hagyó Miklós felkérésére került. Hagyó sikereket és eredmények akart felmutatni a segítségével, egy jól működő közlekedési vállalatot csinálni a BKV-ból. Antal Attila korábban interjút adott a Magyar Nemzetnek.

Vád a Hagyó-ügyben

A Központi Nyomozó Főügyészség folytatólagosan bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt vádolta meg Hagyó Miklóst és társait. A vádirat szerint a Hagyó által vezetett bűnszervezet 2007 januárjától 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintot meghaladó vagyoni kárt okozott a BKV-nak. A Hagyóval és 14 társával szembeni per június 13-án kezdődött. Mint arról a Hír TV beszámolt: kiszivárogtak Mesterházy Ernő és a volt szocialista főpolgármester-helyettes vallomásai a Hagyó-ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!