2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Róma - Cinecitta magyarul

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Tigáz-ügy: a rendőrség már kiszállt, de a hivatal tovább vizsgálódik

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság a Panaszkönyv című műsorunkban bemutatott rejtett kamerás felvétel ügyében. Fogyasztóvédelmi magazinunk még október végén hozta nyilvánosságra azt a videót, amelyen egy Tigáz-szerelő hangszórómágnesnek tűnő eszközével vélhetően megkarcolja az egyik fogyasztó mérőóráját. Riportunk nyomán a Magyar Energia Hivatal is vizsgálatot indított a tiszántúli gázszolgáltatóval szemben.

Október végén hozta nyilvánosságra Panaszkönyv című műsorunk azt a rejtett kamerás felvételt, amelyen a Tigáz szerelője egy hangszórómágnesnek tűnő eszközzel vélhetően megkarcolja az egyik fogyasztó gázóráját. Az ügyfél feljelentést tett. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya azonban bűncselekmény hiányára hivatkozva azóta megszüntette a nyomozást. De fogyasztóvédelmi műsorunk riportja után a Magyar Energia Hivatal is vizsgálatot indított.

„A műsorban bemutatott videofelvétellel kapcsolatban, nemcsak konkrétan erre az esetre vonatkozólag indítottuk el a vizsgálatot. Hanem egy átfogó vizsgálatot indítottunk pontosan azért, mert a fogyasztók védelmének az érdeke azt kívánja, hogy a Magyar Energia Hivatal a lehető legszélesebb körű és a lehető legnagyobb információmennyiséget nyújtó vizsgálatot lefolytassa – mondta el Vigassy Csaba, a hivatal szóvivője. Az eljárás lezárását követően a szóvivő bővebb tájékoztatást ígér.

A gázszolgáltató sokszor rosszul értelmezi a szakértői véleményeket – ezt már Kalocsai Gábor, Tigáz-ügyekben jártas ügyvéd mondta stábunknak. A szakvéleményben a szakértő azt mondja, hogy szerinte ez az óra, ez a mérőműszer esetleg korábban egy erős mágnes hatásának volt kitéve. Erre a feltételes módban írt szakértői véleményt a Tigáz kijelentő módnak értelmezi, és már küldi is a fogyasztónak az 540 ezer forintos kötbérről szóló csekket.

A Panaszkönyv stúdiójában Száraz Gábor, a Tigáz szóvivője bemutatott egy mérőműszert, amely hasonlít a rejtett kamerás felvételen látható eszközre. Arra a kérdésre, hogy hiteles-e a mérőműszer, a Tigáz szóvivője nem adott egyértelmű választ. De azt elismerte, hogy a mágneses magnetométer nem alkalmas arra, hogy a szerelő a helyszínen megállapítsa a szabálytalan vételezést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jogsértést követtek el Magyar Péterék

Jogsértést követtek el Magyar Péterék

Magyar Péter testőrei törvénytelenül, önkényesen lezárták a Debrecenbe tartó Intercity egyik vasúti kocsiját, hogy „Magyar úr” – ahogy ők nevezik – zavartalanul utazhasson.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!