2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

TeSzedd!: tízezrek fogtak zsákot és kesztyűt

Országszerte ezer településen fogott zsákot és kesztyűt a lakosság, hogy a Teszedd! napon megtisztítsa környezetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is több tízezer önkéntes szed szemetet a parkokban, az utak mentén. A vidékfejlesztési miniszter szerint a statisztikák azt bizonyítják, hogy aki részt vett már valamilyen szemétgyűjtési akcióban, sokkal jobban odafigyel környezete tisztaságára. A tűzoltóság 1200 fővel, a polgárőrség 14 000 fővel csatlakozott a programhoz. Tavaly országszerte százötvenezren három tonna szemetet szedtek össze.

„Egymás dolgaira legyünk tekintettel. Ne dobáljuk szét a szemetet, mert azt egy másik embernek össze kell szedni – mondta Fazekas Sándor. – Vigyázzunk a környezetünkre, ne rongáljuk, mert akkor lesz ápolt és otthonos, hogyha egy kellemes környezet fogad bennünket. Erre tanít bennünket ez a nap és én látom, hogy nagyon jó hangulatban és lelkesen indul mindenki. Szükség van ezekre a közösségi dolgokra, hogy ne csak valami szobában, egy komputer mellett töltsük el az életünket, vagy a tévét bámuljuk. Mozduljunk ki ” – tette hozzá a vidékfejlesztési miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!