2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

TeSzedd!: tízezrek fogtak zsákot és kesztyűt

Országszerte ezer településen fogott zsákot és kesztyűt a lakosság, hogy a Teszedd! napon megtisztítsa környezetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is több tízezer önkéntes szed szemetet a parkokban, az utak mentén. A vidékfejlesztési miniszter szerint a statisztikák azt bizonyítják, hogy aki részt vett már valamilyen szemétgyűjtési akcióban, sokkal jobban odafigyel környezete tisztaságára. A tűzoltóság 1200 fővel, a polgárőrség 14 000 fővel csatlakozott a programhoz. Tavaly országszerte százötvenezren három tonna szemetet szedtek össze.

„Egymás dolgaira legyünk tekintettel. Ne dobáljuk szét a szemetet, mert azt egy másik embernek össze kell szedni – mondta Fazekas Sándor. – Vigyázzunk a környezetünkre, ne rongáljuk, mert akkor lesz ápolt és otthonos, hogyha egy kellemes környezet fogad bennünket. Erre tanít bennünket ez a nap és én látom, hogy nagyon jó hangulatban és lelkesen indul mindenki. Szükség van ezekre a közösségi dolgokra, hogy ne csak valami szobában, egy komputer mellett töltsük el az életünket, vagy a tévét bámuljuk. Mozduljunk ki ” – tette hozzá a vidékfejlesztési miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!