2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Terv szerint haladnak a 200 éves campus felújításával

Már jövő tavasszal megkezdődhet a tanítás a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kampuszának főépületében. A 200 éves épület felújításával a terv szerint haladnak a szakemberek. Az egyetemi központban lesz sportpálya és lovarda is. A beruházás 25 milliárd forintos költségét 80 százalékban uniós forrásból finanszírozzák.

A 200 éves műemlék épületet Pollack Mihály tervezte. A szakembereknek a téglákig vissza kellett bontaniuk, hogy megerősíthessék a falakat. Az építkezésen 270-en dolgoznak naponta – kőművesek és restaurátorok.

– Ennek az épületnek nincsen koszorúja, illetve vasbeton födéme. És a húzóerőt, ez a most általunk beépített és megerősített húzóvas fogja felvenni – magyarázta a Hír Televíziónak Dénes Balázs kivitelezés-vezető.

Az átépítés a terv szerint halad, a főépületben már jövő tavasszal megkezdődhet a tanítás, a kisebb-nagyobb előadótermek mellett korszerű egyetemi könyvtárt és olvasótermet is létesítenek.

„Ide tervezünk majd doktori képzést, ez az épület ad majd helyt a közszolgálati, közigazgatási továbbképzések jelentős részének, illetve nemzetközi kurzusoknak. És nem szabad megfeledkezni róla, hogy az épületben lesz majd nemzetbiztonsági kabinet, ami a nemzetbiztonsági tisztképzésnek biztosít majd helyszínt” – közölte Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora.

A rendőrtiszteket egy másik, speciálisan kialakított központban oktatják majd.

Az Orczy-kert peremén épült ipari épületeket lebontják, a területen 2015 szeptemberéig park, lovarda és sportközpont épül, ahova a nyolcadik kerületi óvodások, iskolások is járhatnak úszásoktatásra.

„Több mint egyetem, amiről szó van. Sokkal több, mint egyetem. Egy városrész, egy park megújulása. És az életminőség javul ezáltal Belső-Budapesten, Józsefvárosban. Jobb lesz a józsefvárosiaknak, jó lesz a pestieknek” – mondta Fürjes Balázs nagyberuházási kormánybiztos.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem új képzési központjának létesítéséről 2012-ben döntött a kormány. A beruházás összköltsége 25 milliárd forint, a költségek 80 százalékát uniós forrásból finanszírozzák.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!