2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Belföld

Térkép készült Karácsony Gergely meg nem valósított ígéretei alapján

A főpolgármester és a balliberális városvezetés 2019 óta számos projekt, elsősorban zöldfejlesztés elindítását ígérte, azonban ezek döntő többsége továbbra sem valósult meg, sőt nagy részük mára a feledés homályába merült. Azonban a főváros honlapján továbbra is elérhetők a hangzatos ígéretek és a látványtervek tömkelegei.

  • Térkép készült Karácsony Gergely meg nem valósított ígéretei alapján

Számos, a fővárosiak életminőségét nagyban javítani kívánó projektet harangozott be a baloldali városvezetés, azonban döntő többségük a látványtervek elkészítéséig jutott. A főváros hivatalos oldalán azonban továbbra is elérhető a leginkább a fővárosi zöldterületek védelmével, felújításával és rehabilitációjával foglalkozó Radó Dezső-terv.

A tervben a sokak számára jól ismert, a korábban ígérthez képest szerényebb formában, de legalább fajlagosan drágábban megvalósult beruházások, mint a Blaha Lujza tér felújítása mellett egészen komplex projektek is voltak. Ilyen többek között a XXII. kerületben található Háros-sziget északi részén fekvő egykori Hunyadi-laktanya területének rehabilitációja is, aminek eredményeként a főváros déli részén, a kontinens egyik egyedülállóan fennmaradt ártéri őserdeje mellett parkot létesítettek volna a kikapcsolódni vágyók számára. Azonban, mint oly sok minden, ez sem valósult meg. A Magyar Nemzet stábja bejutott a sziget kíváncsi szemek elől elzárt részére, azonban csak leromlott állapotú, üres épületeket találtunk. 

 Szintén a program részeként megújították volna a Népligetet, amely az elmúlt időszakban a családok helyett a hajléktalanok, a kábítószerfüggők és a prostituáltak kedvenc helyévé vált. A főváros legnagyobb közparkjában azonban nem történt jóformán egy kapavágás sem, pusztán a látványtervek tömkelege készült el. Kőbánya egy másik parkja azonban még rosszabb állapotba került az elmúlt években. A projekt másik eleme, a Terebesi erdő, amelyet a balliberális városvezetés néhány évvel ezelőtt még az új Városligetként képzelt el, most hajléktalanok otthona. A területre sötétedés után a kutyát sétáltatók nem mernek bemenni, az erdőt pedig lépten-nyomon illegális szemétlerakók tarkítják.  A X. kerülethez hasonlóan Csepelen is nagy területen képzelt el a balliberális városvezetés hatalmas közparkot, amelyet jobbnál jobb funkciókkal láttak volna el. Azonban ez a fejlesztés is kizárólag a látványtervek elkészítéséig jutott, utána megrekedt, majd a süllyesztőbe került a projekt. 

A választási ígéretek egyik zászlóshajójának tekintett Városháza parkból sem lett semmi, lassú tervezgetés folyik, de a város közepén még mindig egy murvás, poros parkoló éktelenkedik. 

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Magyar Nemzet / Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

A Fidesz valamennyi képviselőjelöltje alig néhány óra alatt összegyűjtötte a június 9-i választásokon történő induláshoz szükséges ajánlásokat - jelentette be a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, a párt közösségi oldalára feltöltött videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!