2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Teqball-asztalt és digitális tantermet adott át Varga Mihály pénzügyminiszter

Teqball-asztallal bővült a budapesti II. kerületben található Cseppkő Gyermekotthon sporteszközeinek tára, és egyúttal egy digitális tantermet is felavattak az intézményben.

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által Akkreditált Kiváló Tehetségközpontban megtartott csütörtök délelőtti ünnepi eseményen Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta, ezek az eszközök két alapvetően fontos lehetőséget jelentenek az itt élő mintegy 200 gyermek részére: egyrészt a digitális tanterem a tanulás fejlesztésében nyújt segítséget, a teqball asztal pedig újabb játék- és szórakozási lehetőséget jelent.

Varga Mihály, aki egyben a II. és III. kerület országgyűlési képviselője is, hozzátette: a gyermekotthon egy példaértékű összefogás révén jutott hozzá a több millió forint értékű teqball-asztalhoz, a támogatásért köszönetet mondott a Magyar Teqball Szövetségnek is.

A miniszter kifejtette, a digitális táblával, tabletekkel, wifivel és 3D-s nyomtatóval felszerelt digitális tanterem a versenyképes tudás megszerzését segíti elő a gyermekek számára. Varga Mihály - aki Polgár Judit sakkolimpiai bajnokkal, valamint Varga Kevin Európa-bajnoki kerettag válogatott labdarúgóval együtt vett részt az avató ünnepségen - kiemelte, ismét meggyőződhettek arról, hogy adni a legnagyobb öröm.

Polgár Judit arról beszélt, hogy a digitális tantermek exponenciálisan megsokszorozzák a digitális tanulási lehetőségeket, amelyek a gyermekeket érdeklődve tartják benn a tanteremben, és így kíváncsiságukat táplálva tudnak tanulni. Hozzáfűzte: azt tervezik, hogy a gyermekotthonokba is bekerül a képességfejlesztő sakk, a Polgár Judit-módszer; az óvodásoknak a Sakk Játszótér, az iskolásoknak a Sakkpalota Program keretében.

Varga Kevin elmondta, hogy a Debrecennél és a válogatottnál is már régóta használják már a teqballt, és nagyon szereti.

Varga Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy Goór Csabával, a helyi önkormányzat fideszes frakciójának vezetőjével régóta dolgoznak azon, miszerint a II. kerületben is olyan fejlesztések tudjanak megvalósulni, amelyek az ott élők életét teszik teljesebbé, ebben az esetben konkrétan azokét a gyermekekét, akik szülők, támogatók nélkül kerültek a Cseppkő Gyermekotthonba. Emlékeztetett, hogy a közelmúltban a Szent Angéla Ferences Gimnázium bővítésével, a Szabó Lőrinc Iskola fejlesztésével, illetve a Gyermekek Háza új épületének átadásával igyekeztek hozzájárulni ahhoz, hogy a következő generáció minél méltóbb körülmények között tudjon tanulni és fejlődni.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt 20 beteg, 1183 új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

A beoltottak száma 5 879 178, közülük 5 630 587 fő már a második oltását is megkapta, 714 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 2021. szeptember 27.

Hónapokig őrizte a mindenkit érintő titkot Gyurcsány Ferenc

Visszatekintő: fokozott titoktartás volt érvényben a 2006-os megszorító csomagról 2021. szeptember 27.

Durva napokon vannak túl a határainkat védők

Több mint 1300 határsértő ellen kellett intézkedni a hétvégén. 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!