2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Tényleges életfogytiglanra súlyosították az ismerősét elásó férfi büntetését

Az első fokon kiszabott büntetést súlyosítva tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt az 54 éves Somogy megyei férfit, aki 2016 elején megölte ismerősét. Kocsmai italozás után összevesztek. A vádlott egy téglával leütötte, majd acélbetétes bakancsával összerugdosta a fejét. Ezután a holttestet felgyújtotta, majd elásta.

A Kaposvári Törvényszék életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, melyből legkorábban 30 év múlva szabadulhatott volna. A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a férfit ebből a kedvezményből is kizárta.

„Nem is a speciális prevenció, tehát nem is annak okán, hogy a vádlott ne kövessen el újabb bűncselekményt, hanem azért az általános megelőzés okán, a másodfokú bíróság úgy látta, hogy a vádlottal szemben alkalmazható – a Büntető Törvénykönyv szerint alkalmazható – legsúlyosabb büntetést kell kiszabni, hogy esélye sem legyen arra, hogy visszatérhessen a társadalomba” – mondta Makai Lajos, a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiképzésen a gripen pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Visszaadták az autós forgalomnak a Csömöri úti felüljárót

10-15 év múlva ezt a felüljárót újjá kell építeni, vagy helyette más megoldást kell találni. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!