2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Tényi István komoly lépésekre szólította fel az Országgyűlést

Tényi István közérdekű bejelentést intézett Kövér László házelnökhöz, amelyben indítványozta, hogy a jogerősen, többek között választási csalás és testi sértés miatt is elítélt Varju László ellen induljon mentelmi bizottsági eljárás, valamint a DK-s politikust fosszák meg mandátumától is.

  • Tényi István komoly lépésekre szólította fel az Országgyűlést

A Magyar Nemzet cikkében rámutat, hogy Tényi emlékeztetett: indokolásában a tanácsvezető bíró kifejtette, a képviselőnek nem volt joga bemenni a közszolgálati televízió stúdiójába, fellépését a televízió székházában provokatívnak és támadónak nevezte. Az országgyűlési képviselőt három vádpontban találta bűnösnek a másodfokú bíróság, ebből két pontban jogerős az ítélet. A két jogerős pontból az egyik, a választás rendje elleni bűncselekmény minősül bűntettnek (a garázdaság csak vétség).

Végül Tényi István komoly lépésekre szólította fel az Országgyűlést:

„Az országgyűlési törvény alapján – ha a képviselő nem mond le mandátumáról – az Országgyűlésnek kell kimondania az elítélt képviselő összeférhetetlenségét. Kérem, hogy az Ogytv. 91. § (2) bekezdése, továbbá a házszabályi rendelkezések (HHSZ) 149. § (5) és (7) bekezdése alapján az összeférhetetlenség vizsgálata érdekében terjesszen elő képviselői indítványt a mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottságnak. Az Országgyűlés a mentelmi bizottság véleményének kikérését követően szavazhat arról, hogy kimondja az összeférhetetlenséget.”

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

Fotó: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!