2021. február 26.,
péntek, Edina napja

Teltház a fővárosi hajléktalanszállókban

Hír TV

2020. április 3., péntek 15:20

Megteltek a fővárosi hajléktalanszállók, az intézmények gyakorlatilag nem tudják fogadni a fedél nélkül maradt embereket. A vírusveszély miatt bevezetett korlátozások miatt a nappali melegedők közül is csak néhány üzemel.

Három hete él az utcán Pósa István. Korábbi élete a lehető legrosszabb pillanatban omlott össze, hiszen a koronavírus-járvány miatt mindeddig hiába próbált segítségért fordulni a hajléktalanokat segítő szervezetekhez.

A hajléktalanság kezelését ellenzékben folyamatosan bíráló jelenlegi fővárosi városvezetés sem tudott gátat szabni annak, hogy a vírusveszély krízishelyzetet okozzon az ellátásban. Az éjszakai szállók gyakorlatilag megteltek, az albérletüket frissen elveszítő és utcára kerülő emberek számára gyakorlatilag nincs remény.

A fertőzésveszély csökkentése miatt az intézmények változtattak szabályzatukon. Szigorú higiéniai intézkedéseket vezettek be, a szállókban való mozgást, annak elhagyását korlátozzák.

A vírusveszély miatt a nappali melegedők nagy része már bezárt, amelyek működnek ott is korlátozzák a szolgáltatást egyszerre igénybe vevők számát.

Hír TV

x
Rendkívüli hír