2020. január 20.,
hétfő, Fábián, Sebestyén napja

Teljes szereptévesztésben a baloldali politikai elit?

Hír TV

2018. december 20., csütörtök 22:04

Erős a verseny az ellenzéki politikusok produkcióit látván, de ki nyeri az „Arany Málna-díja”? Farkas Örs, Böcskei Balázs, Lánczi Tamás és Szakonyi Péter ütköztette a véleményét a Csörte stúdiójában.

Farkas Örs politológus úgy érzi, hogy abban egyetértés lehet, hogy sok képkocka, amiket az elmúlt napokban láthattunk az ellenzéki politikusokról, az nem méltó egy országgyűlési képviselő munkájához. „Teljes szereptévesztésben van a baloldali vezetés és politikai elit. Évek óta megfigyelhetjük, hogy azt a típusú munkát, amit nekik el kellene végezniük, […] azt a munkát nem teszik meg. Helyettük sokszor újságírók kényszerülnek arra, hogy ezt a feladatot elvégezzék. Vagy adott esetben »civilszervezetek« – fogalmazott, hozzátéve: ehelyett ezek a képviselők a tüntetők »munkáját« veszik át, és a legszélsőségesebb eszközöket alkalmazva próbálnak érvényt szerezni, olyan véleményeknek, amelyeket ők jónak gondolnak”.

Szakonyi Péter ezzel szemben úgy látja, hogy most éppen az emberek érdekében léptek fel a politikusok, nem öncélúan. „Az elmúlt 7-8 évben ez a kritika megállta volna a helyét, most véletlenül azt csinálták, ami a feladatuk, és rögtök felháborodás volt emiatt” – mondta a Napi.hu szerkesztője.

További részletek a teljes adásban: