2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Belföld

Önkéntes katasztrófavédők gyakorlatoztak

Összbudapesti önkéntes mentőszervezetet hozna létre a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság – jelentette be Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok. A 30 önkéntes egyesületnek téli felkészülési gyakorlatot tartottak a hivatásosok. Az önkéntesek között volt egyik kollégánk a mentésre kiképzett kutyájával együtt.

Hótorlaszok és elakadt autók 2013. március 15-én az M7-es autópályán. Akkor napokig tartott az illetékeseknek az elzárt utak megtisztítása. A tél közeledtével hasonló helyzetet modellezett a fővárosi katasztrófavédelem polgárőrök és önkéntesek segítségével. A havat homokkal helyettesítették. „Azt szeretnénk, hogyha egy olyan összfővárosi önkéntes mentőszervezetet hoznánk létre, amelyik nagyobb, kiterjedtebb káreseteknél, esetleg elhúzódó védekezésként hatékony segítséget nyújtana a védekezési feladatokban” – mondta Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok.

Azt is gyakorolták, hogy mit kell tenniük, ha egy emeletes házban beomlik a lépcső, és a felső szinteken emberek ragadnak. A mentésben kutyák is segítettek. Az egyik állat gazdája a Hír TV egyik grafikusa. Benzont több mint négy éve képzik a segítségnyújtásra. „A kutya képzése során valóban meg tudjuk nézni, hogy milyen szinten áll a kutya. Mindenkinek jó érzés, ha tudunk segíteni ”– fogalmazott Balla István.

Az egész napos tréningre kitelepült több elsősegélynyújtó egyesület is. „Amit itt látunk, az hat darab sátor, hat darab kötözőasztal, különböző elsősegély-nyújtási felszerelések, orvosi elsősegélyhez szükséges felszerelések, de láthatunk fűtést a sátorban, elektromos hálózatot, minden olyasmit, amit gyorsan tudunk telepíteni a kárhely közelébe, és szükséges lehet ahhoz, hogy az elsősegélynyújtás, betegellátás zökkenőmentesen történjen” – szögezte le Bakai Kristóf Péter, a Közép Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület elnöke.

Az elsősegélynyújtók sátra súlyos sérültek ellátására és műtétek elvégzésére is alkalmas. A mentési gyakorlatban résztvevő önkéntesek több hasonló tréninget tartanak minden évben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!