2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

Saját véleménye sem volt a PDSZ ügyvivőjének - telefonon kérdezte meg az Eötvös József Gimnázium korrupcióval vádolt igazgatójától, hogy mit válaszoljon a sajtónak a vesztegetési ügyről. A válasz pedig úgy tűnik azt volt, hogy koholmányról van szó. A rendőrség már nyomoz az Eötvös József Gimnáziumban kirobbant botrány miatt, amely szerint félmillió forintért felvételi nélkül is be lehetett kerülni az elit gimnáziumba. Egy iskolapszichológus arra figyelmeztet: a botrány a gyerekeket is megviselheti, hiszen az ügy morálisan is megcibálja az iskola és diákjai jó hírnevét.

  • Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

Szerdán robbant ki az Eötvös József Gimnázium vesztegetési botránya. A Metropol olyan hangfelvételt mutatott be, amelyen egyértelműen hallható: az iskola vezetése már egy ideje manipulálta a középiskolába történő felvétel rendszerét.

A Metropol azt is kiderítette, nem egyszeri esetről van szó:

Moss László és Kálmán Gábor évtizedek óta fogadhattak el kenőpénzt.

Van olyan, ma is az Eötvösbe járó gyermek, aki általánosban bukdácsolt, majd a hatosztályosba felvették.

Az iskolához tartozó alapítvány vezetője a hangfelvételen végig azzal nyugtatja az édesapát, hogy nagy rutinjuk van már a korrupt beiskoláztatásban.

Az ügyben már a rendőrség is nyomoz, vesztegetés gyanúja miatt, ami kiterjed a hangfelvétel tartalmának vizsgálatára is.

Az intézmény igazgatósága közben azt kérte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivőjétől, hogy az ügyre úgy reagáljon: koholmányról van szó. Nagy Erzsébet ugyanis nem tudta mit válaszoljon a sajtónak a korrupciós ügyről.

Habár még tart a nyomozás, ha bebizonyosodik, hogy vesztegetések történtek az rendkívül szégyenteljes az iskolára nézve - jelentette ki Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

Az eset az Eötvös Gimnáziumban tanuló diákok lelki életére is komoly hatással van -figyelmeztetett Nagy Sándor iskolapszichológus a Napindítóban.

Az Eötvös József Gimnázium tanárai az egyik legaktívabb résztvevők voltak a tanártüntetéseken. A budapesti elit iskola korábban pedig azzal került a figyelem középpontjába, hogy az iskolaújság megpróbálta feltérképezni a diákok szexuális érdeklődését.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!