2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Telefonos csalók kérnek pénzt Magyarországon a WHO nevében

Olyan csalók jelentek meg Magyarországon, akik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nevében telefonon kérnek pénzt jóhiszemű emberektől a koronavírusra hivatkozva - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon szerdán.

  • Telefonos csalók kérnek pénzt Magyarországon a WHO nevében

Azt írták, hogy a hívások során egy gépinek tűnő hang a WHO nevében tájékoztatást ad az új betegségről, egyúttal felkínálja, hogy a készülék 1-es gombjának megnyomásával bizonyos összeg ellenében megrendelhető egy megfelelő védettséget nyújtó maszkot és fertőtlenítőszert tartalmazó csomag.

Az ügyben eddig érkezett két bejelentés alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság csalás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a WHO sem telefonon, sem más formában nem árusít termékeket. Arra kérik továbbá az embereket, hogy csak hivatalos szervektől fogadjanak el tájékoztatást a koronavírusról.

Kérdés esetén a Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldalát ajánlott felkeresni, esetleg hívható a 0680/277455 vagy a 0680/277456 ingyenes telefonszámok valamelyike is.

Azt javasolják, ha valaki úgy érzi, hogy bűnözők próbálják becsapni, akkor tegyen bejelentést a rendőrségen.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy online és telefonos vásárlás esetén célszerű meggyőződni az eladó hitelességéről. Meg kell nézni, hogy van-e érthető, magyar nyelvű weboldala és az biztonságos-e, tartalmaz-e reklamációs lehetőséget. Ajánlott ellenőrizni, hogy fel lehet-e venni a kapcsolatot az eladóval. Érdemes más vevők véleményét is elolvasni. A túl olcsó termékek gyanúsak, és az is fontos információ, hogy milyen egyéb költségek merülnek fel - sorolta a rendőrség.

Azt tanácsolják, személyes vásárlás esetén mindenki kerülje a házalókat: a vevő ne engedjen be idegeneket a lakásába, hanem menjen el az árucikkre szakosodott üzletbe. A rendőrség arra kéri a fogyasztókat, hogy egészségügyi termékeket csak hiteles forrásból szerezzenek be, és ha bizonytalanok, forduljanak előbb szakemberhez.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!