2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Telefonon lehet érdeklődni a családvédelmi akciótervről

Az országos telefonos ügyfélszolgálat 1818-as telefonszámán keresztül is lehet tájékoztatást kérni a családvédelmi akcióterv részleteiről - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

  • Telefonon lehet érdeklődni a családvédelmi akciótervről

Novák Katalin emlékeztetett, két hét múlva, július elsején életbe lép a családvédelmi akcióterv négy pontja: a babaváró támogatás, a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó kamattámogatott kölcsön használt ingatlanokhoz, a jelzáloghitelek elengedésének kibővített változata, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása.

Emellett folyamatosan zajlanak a bölcsődefejlesztések, január elsejétől pedig elindul a nagyszülői gyed és a négygyermekes nők személyi jövedelemadó (szja) mentessége is - fűzte hozzá. A lehetőségek iránt fokozott az érdeklődés, a kérdésekre pedig az országos telefonos ügyfélszolgálaton keresztül is választ lehet kapni: a hét minden napján 24 órában ingyenesen hívható 1818-as telefonszámon, valamint chaten és e-mailen keresztül is - ismertette az államtitkár.

Hozzátette, az ügyfélszolgálat évente mintegy 70 ezer hívást fogad családokat érintő témákban, az utóbbi időben pedig körülbelül 10 ezer megkeresés futott be a családvédelmi akciótervvel kapcsolatban.

Az ügyfélszolgálat dolgozóit az államtitkárság munkatársai készítették fel, így akár speciálisabb részletkérdésekre is választ tudnak adni, illetve utánanéznek a bonyolultabb felvetéseknek - mondta Novák Katalin.

 Forrás: MTI

 

Kitért arra, hogy a leggyakrabban felmerülő kérdésekre a csalad.hu honlapon is választ lehet találni, ez a felület azonban nem interaktív, kérdezni nem tudnak az érdeklődők.

Az államtitkár - kérdésre válaszolva - közölte, a legtöbb megkeresés a babaváró támogatással és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával kapcsolatban érkezett. Arra a felvetésre, hogy a bankok készen állnak-e, azt mondta, hónapok óta kapcsolatban vannak a Magyar Bankszövetséggel, és úgy látják, hogy a bankrendszer legtöbb képviselője készen áll.

Novák Katalin kiemelte, a magyar családtámogatási rendszer rendkívül gazdag, és 2010 óta folyamatosan bővül, ami tükröződik a jövő évi költségvetésben is, hiszen 2020-ban már 2200 milliárd forintot fordítanak családtámogatásra, amely két és félszerese a tíz évvel ezelőttinek. Azt szeretnék, hogy a gyereket vállaló fiatalok, valamint a már gyereket nevelő családok évről évre könnyebben élhessenek - fogalmazott az államtitkár.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!