2023. 02. 01. Szerda Ignác napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Tasnádi: Gyárfás bízott meg

A Fenyő-gyilkosság büntetőperében tanúként meghallgatott Tasnádi Péter azt vallotta, hogy Gyárfás Tamás megbízta őt Fenyő János megölésével, de végül nem hajtotta végre a bérgyilkosságot.

A jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő Tasnádi a Fővárosi Törvényszéken azt állította, hogy milliókat kapott az ismert médiavállalkozótól, akit azonban becsapott, mert esze ágában sem volt gyilkosságba keveredni. Az eredeti vád szerint Fenyő Jánost a más bűncselekményekkel is meggyanúsított Jozef Rohác lőtte le.

– Ön most jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, ettől eltekintve meg kell öntől kérdeznem, hogy mi a foglalkozása?
– Nyugdíjas vagyok.
– Nyugdíjas.
– Kis nyugdíjas – mondta Tasnádi Péter.

A jogerős szabadságvesztését töltő Tasnádi Pétert tanúként idézték be a Fenyő-gyilkosság perében – a vádlott, Jozef Rohác indítványára.

– Milyen megbízást kapott ön, ami erre irányul?
– Hát hogy likvidáljuk.
– Kitől kapta ön ezt a megbízást?
– Megneveztem a tanúvallomásban.
– Én arra kérem, hogy nevezze meg!
– Gyárfás Tamás.

Tasnádi azt állította, hogy az ismert médiaszemélyiség hatmillió forint előleget át is adott neki, de a megbízást esze ágában sem volt végrehajtani.

– Las Vegasban ültem a számítógépem előtt, és akkor láttam a hírekben, hogy megölték a Fenyő Jánost.
– Ez mikor volt?
– Hát ez 1998 február tizen... kettő, vagy egy, vagy mit tudom...
– Tehát akkor, amikor ez valóban megtörtént.
– Igen, igen.
– Világos. Mit gondolt akkor, hogy ki tette?
– Hát mondtam, hogy akkor most bevasalom a második részt is.

A korábban több erőszakos bűncselekménnyel is vádolt Tasnádi végül védelmébe vette Gyárfás Tamást.

– Kizárólagos megbízás volt?
– A Gyárfás Tamás az egy óvatos ember nagyon. Ezek szerint mégsem volt elég óvatos, merthogy engem ezzel megbízott. De ő biztos, hogy senkinek nem mondta ezt el, ez 100 százalék.
– Tehát csak ön.
– És én a rendőröknek azt mondtam mindvégig, mert 15 évig ugye hajtottak engem, hogy a Gyárfásra tegyek terhelő vallomást. Azt mondtam a rendőröknek, hogy én egyet tudok mondani, hogy a Gyárfás biztos nem volt. Miért nem? Mondom azért, mert ha ő lett volna, akkor nyilván nem adja oda a második részt, ha egyszer megbízott volna vele mást is, akkor mér' adja oda nekem a másik részt – fogalmazott Tasnádi Péter.

A bíró a szintén tanúként beidézett Gyárfás Tamás meghallgatását ezek után nem tartotta szükségesnek, ami Jozef Rohácnak nem nagyon tetszett. A vád szerint Fenyő János médiavállalkozót, a Vico vállalatcsoport vezetőjét 1998-ban a több más súlyos bűncselekménnyel is megvádolt szlovák férfi lőtte le.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nyilvános a miniszterelnök vagyonnyilatkozata is

Nyilvános a miniszterelnök vagyonnyilatkozata is

Orbán Viktornak nincs nagy értékű ingósága, de tartozása sem - derült ki vagyonnyilatkozatából. Kövér László házelnöknek egyáltalán nincs tulajdonában ingatlan. Novák Katalin, államfőnek pedig 41 millió forint megtakarítása van, de a vagyoni helyzete nem változott.
Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Köddé vált Gyurcsány Ferenc vagyonának egy része, Hadházy Ákos Bécsben vásárolt ingatlant, de titkolja az állatklinikája bevételeit - ez derült ki az országgyűlési képviselők 2022-es bevallásaiból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!