2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Tarlós: Budapesten senkit sem hagyunk az utcán

2013. november 15., péntek 08:38, frissítve: szombat 17:27

A főváros nem kitiltja a hajléktalanokat a közterekről, hanem arra törekszik, hogy a számukra kialakított szállókat használják – fogalmazott a főpolgármester.

A főváros nem kitiltja a hajléktalanokat a közterekről, hanem azt akarja elérni, hogy az utcán élők használják a nekik kialakított szállókat – ezt Tarlós István mondta a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában. „Budapesten senkit sem hagyunk az utcán. Az nem gondoskodás, hogy hagyják az embereket megfagyni és azt mondják, hogy ez a demokrácia. Aztán elkezdik őket heccelni, azok fenyegetőznek, feszültséget keltenek” – tette hozzá a főpolgármester.

A Városházán csütörtökön tüntetők próbálták megakadályozni annak az előterjesztésnek az elfogadását, amely jogellenesnek minősíti az életvitelszerű tartózkodást egyes közterületeken. A rendőrök egyenként vitték ki a javaslat ellen demonstrálókat az ülésteremből. A javaslatot végül kormánypárti és jobbikos szavazatokkal fogadta el a Fővárosi Közgyűlés. A főpolgármester szerint az intézkedés a hajléktalanok érdeke is.

Forrás: Hír TV