2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Poltikai hobbista 18:00

Belföld

Tarlós: a mobilgát felépítése nem presztízsberuházás

A tervezettnél később épülhet fel a Római-parti mobilgát – jelentette be a főpolgármester.

Tarlós István azt mondta: a végleges tervekbe bekerülnek az idei rekordárvíz, valamint a Magyar Tudományos Akadémia és a Műegyetem javaslatai. Ha pedig a környéken élők helyi népszavazáson nem támogatják a védmű felépítését, akkor lefújják a beruházást. A főpolgármester úgy fogalmazott: a mobilgát felépítése nem presztízsberuházás, de a partszakaszt meg kell védeni az árvizektől.

„Én mindent be fogok tartani, ami kötelező. Egy-másfél évet fog az építkezés csúszni, amíg beemelik a Műegyetem és az MTA javaslatait, felülvizsgáltatom az idei árvíz alapján a védmű magassági megfelelőségét, és nem fogok békét hagyni ennek a népszavazás-ügynek. Elnézést kérek, én nem vagyok kíváncsi manipulált online szavazások eredményére. Én az ott élők többségének a véleményére vagyok kíváncsi, és ha ők nem akarják, akkor nem fog megtörténni” – közölte a főpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!