2020. április 6.,
hétfő, Vilmos, Bíborka napja

Tárgyalnak a visszalépésről Hunvaldék a VII. kerületben

Hír TV

2019. augusztus 29., csütörtök 17:25

Tárgyal a visszalépés lehetőségéről Hunvald György és az őt támogató Lokálpatrióták nevű egyesület a hetedik kerületben. Az egyeztetés azután kezdődött újra, hogy az ellenzéki pártok levelet küldtek a börtönviselt politikusnak, amelyben arra kérik, ne induljon a polgármesterségért, cserébe pedig felajánlottak neki egy egyéni képviselői helyet a kerületben. Hunvald György korábban arról beszélt, hogy nem fél senkitől, és nem fog visszalépni.

Megfenyegették Hunvald Györgyöt, hogy lépjen vissza a polgármester jelöltségtől Erzsébetvárosban. A korábbi MSZP-s politikus néhány napja beszélt erről Magyarország élőben című műsorunkban.

Az ellenzék most levelet írt a börtönviselt Hunvald Györgynek, amelyben arra kérik, lépjen vissza a jelöltségtől. A 24.hu birtokába került dokumentumban leszögezik, hogy az „egyesült ellenzék” polgármesterjelöltje kizárólag Niedermüller Péter lehet. Azt írták: „Javaslatunk a következő: indulj egyéni önkormányzati képviselőként Erzsébetváros egyik választókerületében úgy, hogy az ellenzék egyetlen jelöltje sem indul el veled szemben az adott körzetben, támogassuk mindannyian közösen Niedermüller Péter polgármesterjelöltségét, a hozzád kötődő további 9 egyéni jelölt pedig ne induljon el a 2019. évi önkormányzati választáson a VII. kerületben.”

A dokumentumot az ellenzéki összefogás erzsébetvárosi jelöltje, a DK-s Niedermüller Péter mellett a szintén Gyurcsány-párti Gy. Németh Erzsébet, a szocialista Molnár Zsolt és Karácsony Gergely is aláírta, aki szerint Hunvald Györgynek el kell döntenie kinek az oldalán áll.

Hír TV