2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott az Antifa-per + videó

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott az elmúlt év februárjában elkövetett antifa támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. Az ügy első rendű vádlottja, az olasz nemzetiségű Ilaria Salis már bilincsek nélkül érkezett a tárgyalásra, miután csütörtökön kiengedték a vizsgálati fogságból és bűnügyi őrizetbe helyezték.

  • Tanúmeghallgatásokkal folytatódott az Antifa-per + videó

A felvételeken látható támadás áldozata máig nem tudja, miért verték meg. A férfit tanúként hallgatta meg a Fővárosi Törvényszék. Elmondása szerint annyira felzaklatják a történtek, hogy a tárgyalásba is videókapcsolaton keresztül, egy másik tárgyalóteremből kapcsolódott be. A sértett azt mondja: a támadás napján a csekkjeit adta fel a postán, és közvetlenül utána érte a támadás.

2023 februárjában három nap alatt öt hasonló támadás történt Budapesten. A nyomozás kiderítette, hogy a támadók mindegyik sértettet hosszan követték, volt, akivel tömegközlekedéssel, több átszállással is együtt utaztak. Az első rendű vádlott, egy szélsőséges baloldali aktivista Ilaria Salis eddig vizsgálati fogságban volt a Gyorskocsi utcai fogdában. A nemzetközi sajtó is felkapta, hogy magyarországi

fogvatartási körülményeire panaszkodott. Korábban a miniszterelnökséget vezető miniszter is reagált erre, azt mondta: Ilaria Salis fogvatartásának körülményei az uniós előírásoknak megfelelőek.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter: "Csak a szerencsének köszönhetjük, hogy nem haltak meg emberek, hátulról vertek fejbe, és vertek majdnem agyon embereket, halált okozó, vagy bocsánat, életveszélyt okozó testi sértés miatt folyik büntetőeljárás, bűnszervezetben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt."

A pénteki tárgyalás már a harmadik az ügy kezdete óta. Ilaria Salis bilincs nélkül érkezett, mert 16 millió forint óvadék ellenében kiengedték a vizsgálati fogságból, és bűnügyi felügyelet alá helyezték. Büntetőügye ellenére illetve a várható mentelmi jog miatt Olaszországban a baloldali Zöldek és Baloldaliak Szövetsége elindította őt a júniusi európai parlamenti választáson.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Mélységes felháborodását fejezte ki Bayer Zsolt a Bayer show-ban az Európai Unió Bírósága azon döntése ellen, amely szerint Magyarországnak 200 millió eurós átalányösszeget és naponta további 1 millió euró büntetést kell fizetnie az uniós menekültügyi szabályok megsértése miatt.
Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!