2020. november 23.,
hétfő, Kelemen, Klementina napja

Tanárok gyalázták meg Szent István szobrát

Hír TV

2020. október 22., csütörtök 17:15

Tanárok gyalázták meg Szent István szobrát. A zuglói Szent István Gimnázium pedagógusai úgy fejezték ki szolidaritásukat a színművészeti egyetemen tiltakozó diákokkal és tanárokkal, hogy piros-fehér szalaggal körbetekerték az államalapító király emlékművét. Az Alapjogokért Központ elemzője Híradónknak azt mondta: az SZFE-üggyel az ellenzék már a 2022-es országgyűlési választásra készül.

Piros-fehér műanyag szalaggal tekerték körbe a zuglói Szent István Gimnázium tanárai az államalapító király szobrát, és az iskola közösségi oldalára írt közleményben nyíltan kiálltak a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tiltakozó diákok és tanárok mellett. A bejegyzést azóta eltávolították gimnázium oldaláról.

A közleményben azt írták, hogy bátorságnak és tisztességnek kijáró tisztelettel figyelik a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjainak és oktatóinak kiállását, mellyel intézményük autonómiáját védelmezik. Szerintük, ami most az SZFE-vel – és a kultúra több más területén – történik, régóta tartó folyamat a közoktatásban is. A bejegyzést 28 pedagógus szignálta.

"A véleménynyilvánításnak sokféle formája van, színvonalas és kevésbé színvonalas, ez szerintem az utóbbi körbe tartozik."

Így reagált a tanárok akciójára a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint az egész ügyben a legszomorúbb, hogy pedagógusok hajtották végre.

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint bár mindenki szabadon nyilváníthat véleményt, mégsem helyes ilyen módon meggyalázni Szent István szobrát.

Párkányi Eszter hozzátette:

reméli, hogy Magyarország nem jut el oda, ahova az Egyesült Államok, ahol ideológiai okokból jelképeket gyaláznak és szobrokat döntenek le.

 

Hír TV