2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 03:00

Belföld

Támogatja Orbánék külpolitikáját a Magyar Békekör

Az Orbán-kormány külpolitikáját támogató állásfoglalást tett közé a Magyar Békekör. A szervezők szerint a keleti nyitás politikáját európai szintre kell emelni, és azt javasolják a magyar kormánynak, hogy vállaljon közvetítő szerepet a Kelet és Nyugat között a német kancellár, majd az orosz elnök budapesti látogatásakor.

11 pontos állásfoglalásban áll ki az Orbán-kormány külpolitikája és az ukrán válság békés megoldásáért a több civil szervezetet tömörítő Magyar Békekör. A Magyarok Világszövetségének alelnöke beszédében hangsúlyozta, arra kell ösztönzi a magyar diplomáciát, hogy vállaljon közvetítő szerepet Kelet és Nyugat között.

„Magyarország az Európai békéért Merkellel és Putyinnal... Ezt azt jelenti, hogy mi bízunk ebben a politikai felállásban, és bízunk abban, hogy Magyarország híd, illetve közvetítő szerepet játhszat a tapasztalatai miatt” – mondta a Magyarok Világszövetségének alelnöke.


A szervezet azt javasolja a kormánynak, hogy Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatásakor a kabinet tegyen javaslatot egy összeurópai biztonsági és együttműködési konferenciára. A békekör résztvevői emellett európai szintre emelnék a keleti nyitás politikáját.

„Nemzeti érdekünknek tartjuk a keleti nyitást és a jogviszonyt Oroszországgal és más keleti országokkal, éppúgy, mint a nyugattal, részesei vagyunk mind az Európai Unió, mind a NATO vonatkozásában. Ezt a keletinyitás-politikát fontosnak tartjuk, és védjük azokkal szemben, akik kritikátlanul képviselik az amerikai és NATO-vonalat” – hangsúlyozta Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum elnöke.

Simó Endre hozzátette: az ukrán válság megoldására békés, a népek egyenjogúságán és önrendelkezésén alapuló megoldását kell találni, elkerülve a fegyveres konfliktust.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!