2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Támadja az ellenzék a kormány új családvédelmi akciótervét

Az LMP és a Jobbik többet akar. A Demokratikus Koalíció és az MSZP pedig úgy gondolja, hogy a támogatások mögött csak az ellenzéktől való félelem áll.

  • Támadja az ellenzék a kormány új családvédelmi akciótervét

A kormány új családvédelmi elképzeléseit vasárnap jelentette be a miniszterelnök. Az új kedvezmények azonban az ellenzék soraiban nem arattak osztatlan sikert. Az LMP szóvivője szerint például kifogásolható, hogy a nagycsaládosok több segítséget kapnak, mint az egygyermekesek.

Itt vannak pozitív és jó lépések, amik előre mutatnak, ugyanakkor vannak továbbra is olyan családok Magyarországon, akikről teljes mértékben megfeledkezik a kormány. Itt szeretném azért elmondani, hogy Magyarországon minden ötödik család egyszülős család, és az egyszülős családokra vonatkozóan Orbán Viktor semmilyen intézkedést nem jelentett be. Ez óriási fájó hiány, még egyszer: Magyarországon minden ötödik család egyszülős család – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője.

A Jobbik sem elégedett a mostani támogatásokkal. A párt alelnöke közölte, tovább bővítenék a csomagot.

Kimaradtak lényegében az egyszülős családok, a mozaikcsaládok, kimaradtak az egy gyermeket egyedül nevelők tömegei, kimaradtak azok a százezrek, milliók, akik kényszerből a kivándorlás gondolatával kacérkodnak, vagy olyan szakágban dolgoznak, ahol képtelenség kihozni a lakhatási és a családfenntartási költségeket – nyilatkozta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A Demokratikus Koalíció ugyanakkor úgy gondolja: az akciótervvel a kabinet beismerte hogy az Orbán-kormányok alatt csökkent a születések száma. Ezer sebből vérzik ez a javaslat, egyébként is meg kell nézni, hogy mi lesz abban a törvényi részletek, amiben az ördög szokott megbújni, tehát szkeptikusan figyeljük az Orbán-kormány ez úton megnyilvánuló cselekvéseit – gondolja Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője. 

Az MSZP szerint megint csak a vagyonosok járnak jól. Korózs Lajos ugyanakkor azt állítja: a kormány csak azért ígér nagy kedvezményeket, mert megijedt a túlóratörvény kapcsán kialakult ellenzéki offenzívától.

Sántít ez a dolog, ugye július elsejétől lesznek ezek a dolgok érvényesek, ki fog már emlékezni közel fél év távlatából arról, hogy a Orbán Viktor mit ígért meg itt a bunkerba'? Tehát nyilvánvaló az a dolog, hogy amit csak lehet majd elsumákolnak, a résztvevők körét, vagy az érintettek körét tovább szűkítik – állítja Korózs Lajos, a népjóléti bizottság MSZP-s elnöke. 

A szocialisták semmit sem változnak, kormányzásuk alatt is csak elvettek a gyermekes családoktól és ellenzékben sem szavazták meg soha a családtámogatásokat, reagált az MSZP vádjaira a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt hangsúlyozta: a mostani akciótervet is támadják de az Európai Parlamentben egymás után szavazzák meg a migránsoknak szóló támogatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!