2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

„Tahóság” – Balogh távozását követelték

A Demokratikus Koalíció a Fideszből kizárt Balogh József lemondását követeli. Szerintük vissza kell adnia képviselői mandátumát és ott kellene hagynia polgármesteri tisztségét is, amiért tavasszal megverte élettársát. Ellenzéki női politikusok a Képviselői Irodaház előtt festett monoklival tüntettek. Kéri László szavait is elítélték. A szocialista Szekeres Imre, aki korábban a politológust vendégül látta, azóta sem nyilatkozott az ügyben.

Festett monoklival a szemükön gyülekeztek a tiltakozó ellenzéki női politikusok a Képviselői Irodaház előtt. Bár az akciót a Demokratikus Koalíció hirdette, a szocialisták és LMP-sek is csatlakoztak hozzájuk. A Gyurcsány-párton belül külön csoportot is létrehoztak a nők védelméért.

– Azért vagyunk itt, hogy tiltakozzunk a nőverő képviselők ellen. Hogy tiltakozzunk a nők elnyomása ellen. Hogy megmutassuk azt, hogy nem kell félni – mondta Buzás Anna DK-tag.

A Demokratikus Koalíció nőtagjai két hete hasonló módon tiltakoztak a parlamenti ülésteremben Balogh József ellen. A volt fideszes képviselő akkor ismerte be az ügyészségen, hogy mégsem a vak komondor okozta élettársa súlyos sérüléseit tavasszal, hanem ő. A pártból kizárták, de parlamenti mandátumától őt sem lehet idő előtt megfosztani.

„Távozzon az országgyűlési képviselői tisztségéből, távozzon a polgármesteri tisztségéből” – követelte Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció tagja.

Vadai: Ugyanannyira tahóság

„Az a kócos fogú rémség, az a szőke csaj, mindig elfelejtem a nevét.” – Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő neve nem ugrott be Kéri Lászlónak, aki a szocialista Szekeres Imre vidéki lakossági fórumán adta elő unortodox politológiai eszmefuttatását múlt héten.

– Annak a két pofonnak, annak a verbális sértésnek, annak nincsen pártpolitikai hovatartozása. Selmeczi Gabriellát kócos fogú rémségnek nevezni pont akkora tahóság, mint engem lekövérezni, vagy Szél Bernadettnek, aki itt van, azt mondani, hogy bár Ön szép, nem biztos, hogy okos – vélekedik Vadai Ágnes a történtekről.

Kéri László sértő szavait Szekeres Imre szó nélkül hagyta a lakossági fórumon.

Elterelő akció
A Fidesz szóvivője szerint a párt eleget tett kötelességének, amikor kizárta Balogh Józsefet. A Demokratikus Koalíció akcióját pedig figyelemelterelésnek tartja. „Ez egy elterelő hadművelet az ellenzék részéről arról, hogy a hamisítási botrányban még mindig nem fedte föl a szerepét sem a Magyar Szocialista Párt, sem a Demokratikus Koalíció” – fejtette ki Hoppál Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!