2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Plusz-mínusz

Tabudöntögető Plusz-mínusz: Ungár kontra Dúró a terjedő homoszexuális propagandáról

Tabudöntögetés a Hír Tv Plusz-mínusz című műsorában. Lopakodik, vagy már sokkal inkább ránk rúgja az ajtót a melegpropaganda? Egyre többet hallunk a témáról, de miután a túltolt toleranciát is lenyomják a torkunkon, keveset is beszélünk róla. Vitaműsorunkban ezúttal a családvédelem volt a terítéken és ha család, akkor a szexuális nevelés körüli viták is előkerültek. Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese kiemelte, pártja a normalitás pártján áll. Ungár Péter, az LMP politikusa ugyanakkor úgy véli, a Mi Hazánk pártpolitikai érdekek miatt homofób indulatokat kíván felverni.

A Mi Hazánk Mozgalom határozati javaslatban felvetette az Országgyűlésben, hogy az iskolákban legyen betiltva az álcázott és nem álcázott homoszexuális propaganda. Ezen felül a párt szigorú kritériumokhoz kötné, hogy ki vehetne részt a gyermekek szexuális felvilágosításában. Dúró Dóra helyesen nevezte, hogy a Nemzeti Alaptanterv részét képezi a családi életre nevelés. A politikus úgy véli, a családiok állapota még mindig nagyon rossza a társadalomban.

A Mi Hazánk Mozgalom politikusának vitapartnere, Ungár Péter egyetért azzal ,hogy a gyermeknek kell lennie a családtámogatási rendszer középpontjában, ezért támogatta ő is a családvédelmi akciótervet, ugyanakkor meglátása szerint azok a gyermekek, akik élettársi kapcsolatba születnek, vagy egyedülálló szülő neveli őket, azoknak nagyobb anyagi támogatást kell nyújtani, mert mint azt leszögezte, sem a Dúró Dóra, sem Szarvas Szilveszter műsorvezető, sem pedig A Fidesz nem mondhatja meg két szülőnek, hogy neveljen gyermeket.

Az LMP politikusa szerint a házasság intézménye nem szabadna, hogy többlettámogatást jelentsen. Kopp Mária kutatásaira hivatkozva Dúró Dóra kiemelte, a házasság intézménye a gyermekekre pozitív hatással van, a gyerekek stabilabb pszichés állapotban vannak.

Ungár Péter szerint közte és a politikusnő között abban van a vita, hogy a Mi Hazánk állítja, a „normalitás pártján állnak”. Az LMP országgyűlési képviselője szerint a Mi Hazánk azt csinálja, mint az SZDSZ, beimportál nyugati példákat „szörnyű dolgokról, amihez senkinek semmi köze sincs”. Ungár szerint Melegség és megismerés érzékenyítő program nem egy szexuális felvilágosítási program.

Szarvas Szilveszter felvetésére, hogy a lappangó homoszexuális propaganda gond-e, Ungár Péter leszögezte: nincs ilyen propaganda. Nem ért egyet a kijelentéssel Dúró Dóra, aki szerint igenis létező problémáról van szó.

Az LMP képviselője szerint vitapartnere pártpolitikai érdekek miatt homofób indulatokat kíván felverni, pedig inkább arról kellene beszélni, hogy a Fidesz-kormány kilencedik évében, miért nincs szexuális nevelés például arról, hogy a pornográfia nem a szexualitást mutatja be.

Teljes adás:

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Az általános iskolák érintettek leginkább a fertőzésben

Már javában tart a járvány negyedik hulláma. 2021. október 20.

Nemzetközi pályázat indult a Nyugati pályaudvar és környéke felújítására

Nemzetközi építészeti pályázatot hirdet a Nyugati pályaudvar és környéke megújítására a Budapesti Fejlesztési Központ. 2021. október 20.

CÖF-CÖKA: Aki a 2006-os jogfosztottakkal van, az a Békemeneten vesz részt

Aljas provokációnak nevezte a Civil Összefogás Fórum alapítója, hogy az ellenék eredetileg az Astoriára szervezte október 23-i rendezvényét. 2021. október 20.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!