2024. 10. 12. Szombat Miksa napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Szuverenitásvédelmi Hivatal: A Transparency International politikai nyomásgyakorló tevékenységet fejt ki

A Szuverenitásvédelmi Hivatal az elmúlt hónapokban vizsgálta a Transparency International (TI) nemzetközi hálózatának magyarországi alapítványát, amely előszeretettel jellemzi hazánkat „Európa legkorruptabb országaként” a nemzetközi nyilvánosságban.

  • Szuverenitásvédelmi Hivatal: A Transparency International politikai nyomásgyakorló tevékenységet fejt ki

A Transparency International nemzetközi hálózatának magyarországi alapítványa egy globális lobbihálózatba illeszkedve, politikai nyomásgyakorló tevékenységet fejt ki. Manipulációra és dezinformációra alkalmas, tudományosan is megkérdőjelezhető „korrupcióérzékelési indexét” pedig Magyarország lejáratására használja fel a nemzetközi nyilvánosságban - a Magyar Nemzet értesülései szerint ezek is a főbb megállapítások közé tartoznak abban a jelentésben, amelyet a Szuverenitásvédelmi Hivatal készített a magyarországi alapítványról.

Külföldi pénzek, külföldi érdekek

A lap úgy tudja, jelentésük a véglegesítés előtt áll, és hamarosan közzé is tehetik azt. Ugyanakkor az alapítvány nem működött együtt a hivatallal a vizsgálatban. Ügyvezető igazgatója, Martin József Péter - korábbi ismert balliberális gazdasági újságíró és főszerkesztő - a Mozgó Világnak adott interjúban maga mondta el, hogy nem hajlandóak például betekintést adni egyes szerződéseikbe. De általában is megtagadták az együttműködést, „szükségtelennek” (!) és „az uniós normákkal is ellentétesnek” tartva magát a szuverenitásvédelmi törvényt is, amelyet tavaly fogadott el az Országgyűlés. A jogszabályt baloldali szervezetek nyomban támadni kezdték. 

Az alapítvány átláthatósága márpedig azért lényeges, mert az alapítvány saját tavalyi pénzügyi beszámolója szerint  a belföldi támogatóktól kapott támogatásai (adományok vállalatoktól, magánszemélyektől) jelentéktelen arányt, mindössze 1,7 százalékot tesznek ki - ebben az egyszázalékos SZJA-felajánlások nincsenek benne – a durván 100 millió forintos éves bevételükben. Vagyis az alapítványt döntően külföldről pénzelik, mégpedig - mint a Szuverenitásvédelmi Hivatal friss jelentése megállapítja - egy globális lobbihálózatba illesztve és a hazánkkal szembeni politikai nyomásgyakorlásra felhasználva azt. A nagy támogatóik között szerepelnek például Soros György Nyílt Társadalom Alapítványai és az Európai Bizottság. De nyugati országok közvetlenül is támogatják őket.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vogel Evelin: Péter átlépett egy határt + videó

Vogel Evelin: Péter átlépett egy határt + videó

Magyar Péter azzal zsarolta, hogy börtönbe juttatja – ezt mondta Vogel Evelin közösségi oldalára feltöltött videójában. A Tisza Párt elnökének egykori barátnője szerint ezzel Magyar Péter egy olyan határt lépett át, amit senki sem engedhet meg magának. Az újdonsült politikusról a járókelők is elmondták véleményüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!