2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Szupercella törte meg a kánikulát, jégesővel csapott le a vihar az országra

Hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék érkezett szombat késő délután Budapest és Pest megye térsége fölé.

  • Szupercella törte meg a kánikulát, jégesővel csapott le a vihar az országra

Hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék érkezett szombat késő délután Budapest és Pest megye térsége fölé.

A viharos szél fákat ágakat tépett le, fákat csavart ki és pincéket öntött el. Több mint hatvan helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit.

Nyugaton, a Szombathely-Győr vonalon szupercella haladt át. Felhőszakadással, ami nagyméretű jégesővel vágta el a strandidőt, több helyen 10 fokot esett vissza a hőmérséklet.

 

Mindkét vágányon közlekednek a vonatok Göd és Vác, valamint Győr és Öttevény között

Mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok Göd és Vác, valamint Győr és Öttevény között, ahol a szombati vihar miatt fák dőltek a sínekre és felsővezetékek rongálódtak meg - közölte a Mávinform vasárnap reggel a Facebook-oldalán.

A tájékoztatás szerint Göd és Vác között a menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan áll helyre.

A Budapest-Vác vonalon egész éjjel dolgoztak a kidőlt fák eltávolításán, az azáltal okozott károk és a felsővezeték helyreállításán. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Győr és Öttevény közötti szakaszán szintén több fát is eltávolítottak a vasúti pályáról, és helyreállították a megrongálódott felsővezetéket is - írták.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!