2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Vezércikk 04:00

Szórólapon listázzák Márki-Zay támogatóit Hódmezővásárhelyen

Hír TV

2018. február 23., péntek 12:51, frissítve: péntek 17:30

Szórólapon listázzák a hódmezővásárhelyi független polgármesterjelölt támogatóit, amelyen a magánszemélyek mellett a zsidó hitközséget is feltüntetik. Márki-Zay Péter riválisai telefonon is zaklatják a helyieket: egy hódmezővásárhelyi jobbikos képviselő nevében szólítanak fel a fideszes Hegedűs Zoltán támogatására.

A helyi jobbikos képviselő nevében hívogatják a hódmezővásárhelyieket, hogy támogassák a Fidesz–KDNP jelöltjét. Molnár Lászlóné feljelentést tesz az ügyben.

Meg lehet zavarni a választókat, de higgyék el, kedves fideszesek, hogy már annyi öngólt lőttek, hogy nagyon reméljük, hogy ez is azoknak a sorába fog tartozni. És meg fogják látni, hogy a becsületes út, az sokkal többet ér, mint a hazugságaik, amiből már mindenkinek elege van. Mélységesen fel vagyok háborodva. Aki ilyet hall, az tudjon róla, hogy ez a Fidesznek az újabb hazugsága – közölte Molnár Lászlóné.

 

 

Vesztes, sértett, hataloméhes emberek akarják elfoglalni a várost, akiket csak a gyűlölet tart össze – ez a gondolat már a péntek reggel postaládába dobott szórólapon szerepel. Amelyen listázzák is a független Márki-Zay Péter támogatóit, a magánemberek mellett a zsidó hitközséget is kiemelik. Utóbbi közölte: soha nem álltak ki egyik jelölt mellett sem.

Szó nincs arról, hogy ezek hataloméhes emberek lennének. Csak éppen nem tetszik nekik a diktatúra, nem tetszik nekik, hogy mindenkit elnyom. És volt, aki kifejezésre juttatta. A zsidó hitközségnek a feltüntetése azért sérelmes különösen, mert egyetlenegy dolgot akarnak elérni, egy antiszemita felhangot akarnak adni Márki-Zay lejáratásának. Ez nem idegen Lázártól – mondta Erdélyi Miklós.

Márki-Zay Péter azt mondja: a szórólapok után többen is a támogatásukról biztosították, és sajnálták, hogy lemaradtak a rágalmazó szórólapról.

Kimondottan komoly aggályokat vet fel, hiszen sok esetben ez azt jelenti, hogy ezeket az embereket megfigyelték. Listázták, hogy ki megy el egy-egy fórumra, ki szól hozzá a Facebookon. Tehát beigazolják, és az egész kampányban ez egy visszatérő motívum, hogy folyamatosan beigazolják azokat az aggályokat, amiket én fölvetek: a demokrácia, sajtószabadság és a jogállam helyzetével kapcsolatban – nyilatkozta Márki-Zay Péter.

Márki-Zay Péter ellenfele Hegedűs Zoltán, a Fidesz–KDNP jelöltje a vasárnapi polgármester-választáson. A harmadik jelölt az a volt szocialista Hernádi Gyula, akinek a kampányanyagait rendszeresen a fideszes jelöltével együtt dobják a postaládákba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!