2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Szocpolcsalás: bűnös a 200 vádlott többsége

Az utolsó szó jogán a vádlottak nyilatkozataival folytatódott a Debreceni Ítélőtáblán a taktaközi szocpolcsalás néven elhíresült ügy tárgyalása. Az elsőfokú eljárásnál a több mint 200 vádlott többségét bűnösnek találta a bíróság. Az elsőrendű például 10 év szabadságvesztést kapott. A vádirat szerint ezek az emberek lakástámogatási kedvezményeket szereztek meg jogtalanul, csaknem 5000 millió forint értékben.

Kétszáz vádlott is megszólalhatott volna a másodfokú ítélet kihirdetése előtt a Debreceni Ítélőtábla aulájában, de nem mindegyikük jelent meg a tárgyaláson. 2005 és 2008 között építési vállalkozók hajtottak fel Szerencs környékén egy cigány kisebbségi önkormányzati képviselő közreműködésével roma családokat a szocpol igénybe vételéért – az ügyészség szerint. A roma családok a milliós összegű állami támogatást százezer forintért eladták a vállalkozóknak, akik a pénz nagy részét elrakták, a töredékéből pedig használhatatlan házakat húztak fel. A szocpolhoz szükséges papírok kiállításáért önkormányzati dolgozókat, banki ügyintézőket, ügyvédeket fizettek le. Az elsőrendű vádlott a szerencsi építési hatóság akkori vezetője, aki – a vád szerint – 50 ezer forintot kapott minden egyes engedélyért. Első fokon bűnösnek találták a vesztegetés vádjában, és 10 év szabadságvesztésre ítélték. A másodfokú eljárásban azt mondta az utolsó szó jogán: reméli, hogy nem kell börtönbe vonulnia.

A harmadrendű vádlott a családok felhajtásában közreműködő cigány kisebbségi önkormányzati képviselő, aki továbbra is tagadja bűnösségét. A Debreceni Ítélőtábla az év első felében hirdetheti ki a másodfokú ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

3125 új fertőzött, elhunyt 36 beteg

36 beteg halt meg egy nap alatt és 3125 új koronavírusos fertőzöttet találtak itthon. 2021. október 27.

Schanda Tamás: jócskán 250 ezer alatt a nyilvántartott álláskeresők száma

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat októberi adatai szerint a tavaly januárinál is kevesebb a regisztrált álláskereső Magyarországon. 2021. október 27.

Szijjártó: A migrációval egyező fenyegetést jelent a nemzetközi szervezetek ezzel kapcsolatos politikája

A migrációval megegyező súlyú fenyegetést jelent térségünkre a józan eszüket teljesen elveszítő nemzetközi szervezetek migrációval kapcsolatos politikája. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Szaladt a lopott kerékpárral

A 39 éves férfi egy tatai intézmény kerékpárját ellopta, amit később a nyomozók a lakcímén megtalálták. Az elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták.

Hajnali meglepetés

A szécsényi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki Rimócon az otthonában bántalmazta ismerősét.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!