2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Rózsaszín festékről és bombákról beszél az ellenzék

Az ellenzéki pártok képviselői – a Jobbiktól az LMP-ig – sikerpropagandát és szociális válságot emlegettek a miniszterelnök felszólalása után. Orbán Viktor azt kérdezte tőlük, hogy ha a helyzet valóban olyan súlyos, amilyennek leírták, akkor miért szavaznak mégis zsinórban az emberek a Fidesz–KDNP-re.

Az LMP frakcióvezetője szerint a kormány csak papíron állította munkába Magyarországot az elmúlt ciklusban. „Ma Magyarországon a munkanélküliség 10 százalékos lenne, ha az Ön által egyébként nagyon megvetett statisztikai bűvészmutatványokba nem foglalnák bele a közfoglalkoztatást és nem foglalnák bele a külföldi munkavállalást. Magyarországon, Magyarországon, kedves Németh Szilárd, az a helyzet, hogy az elmúlt négy évben az öt fő feletti foglalkoztatottságú gazdálkodási szervezeteknél, a versenyszférában, 50 ezer főnek tudtak új munkahelyet teremteni. Ez nagyrészt az autóiparnak köszönhető és a felpörgetett uniós fejlesztési forrásoknak” – fogalmazott Schiffer András.

A Jobbik frakcióvezetője szerint sem több sikerpropagandánál a Fidesz–KDNP által meghirdetett munkahelyteremtés. Vona Gábor azt kérte a miniszterelnöktől, hogy a kommunikáció helyett a tettekre helyezze a súlyt. „Önök itt rendszeresen rózsaszínre festik a helyzetet. Súlyos a probléma, súlyos a probléma, nagyon veszélyes! Gazdasági, politikai és kulturális és mindenféle bombán csücsülünk. Magyarország belső Trianonja épül. Harmonikus, humánus megoldást kell találni. A Jobbik ezt szeretné, erről szeretnénk vitát, érdemi vitát. Kérem, miniszterelnök úr, hogy a hátralévő három és fél évben folytassuk le ezt és találjunk megoldásokat” – mondta a Jobbik frakcióvezetője.

Elszegényedésről, mélyülő szociális válságról beszélt az MSZP frakcióvezetője is. „Ma minden harmadik gyermek nélkülöz. Az a valóság, hogy hárommillió-négyszázezer ember nem keres többet 65 ezer forintnál. Az a valóság miniszterelnök úr, hogy miközben ön, ha ideológiák nélkül kíván a valósággal foglalkozni, akkor milyen érték az, amelyik elnézi azt, immáron harmadik éve, hogy az az unortodox gazdaságpolitika, amelynek következében mélyül és szélesedik a szegénység Magyarországon, arra nincsen adekvát válasza” – mondta Tóbiás József.

Rogán: Na, ne!

A Fidesz frakcióvezetője hiteltelennek tartja, hogy az a baloldal riogat kormányzati megszorításokkal, amelyik az önkormányzati választási kampány hajrájában Bokros Lajosra cserélte le saját főpolgármester-jelöltjét. „A baloldali képviselőtársaim megszorítócsomagról beszélnek azután, hogy az elmúlt két hétben folyamatosan sztárolták Bokros Lajost. Na, ne! Tisztelt képviselőtársaim! A baj az, hogy ezt önök, ebben a formában komolyan gondolják. Ez az önök számára nem vicc. Ilyenkor elárulják, hogy valójában mi is jár az önök fejében” – reagált Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

A miniszterelnök viszonválaszában feltette az ellenzéki pártoknak a kérdést, hogy ha a helyzet olyan súlyos, mint amilyennek leírták, akkor miért szavaznak zsinórban az emberek a Fidesz–KDNP-re. „Nyilván nem azért, mert a helyzet jó, a helyzetnek számos nehéz eleme van, azért, mert a nehéz helyzetben lévő emberek körülnéznek itt a parlamentben, meghallgatják önöket, tisztelt képviselőtársaim, és azt látják, hogy csak tőlünk remélhetik, hogy valamit tenni fogunk a helyzetük javítása érdekében. Ha önök ezeknek a szegény sorsú, nehéz sorsú embereknek segíteni szeretnének, egy dolgot tehetnek, ha konzekvensek. Támogatják a kormány politikáját. Erre nem számítunk, bár örülnénk neki” – mondta Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyarország nem ad ki menekülteket Ukrajnának

Magyarország nem ad ki menekülteket Ukrajnának

Magyarország nem fogja kiadni Ukrajnának a hozzánk menekülteket. Mi nem vizsgáljuk, hogy az illető az ukránok szerint katonaköteles-e vagy sem. Az elemi humánum alapján nem engedjük, hogy a halálba küldjék őket – szögezte le az ATV megkeresésére Semjén Zsolt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!