2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Szociális segítség a mélyszegénységben élőknek

A nyomortelepen élőknek kínál lakhatási lehetőséget egy uniós pályázat a Heves megyei Tarnaleleszen. A 400 millió forintos beruházás keretében 11 házat újít fel a település önkormányzata, amelyekbe olyan családok költözhetnek, akik most komfort nélküli ingatlanokban élnek. A programban részt vevők ezen kívül képzéseken vehetnek részt, és szakmát is tanulhatnak.

  • Szociális segítség a mélyszegénységben élőknek

"Fűteni szerencsére már nem kell" – mondta egy tarnaleleszi asszony, de a fürdést is nehezen oldja meg a család.

Fia, annak élettársa, és másfél éves gyermekük is ugyanabban a házban lakik. Szeretnének elköltözni, de eddig nem volt lehetőségük rá. Nagyobb lakásba vágyik a Pusomi család is. A komfort nélküli ingatlanban öten élnek. Az asszony és férje neveli három unokáját is.

A Borsod megyei Tarnalelesz roma telepén közel kétszázan élnek. Több generáció lakik egy-egy házban, azt mondják, nehezen férnek el.

Nekik szeretne segíteni az önkormányzat egy uniós pályázattal. A 400 millió forintos keretből a szegregátumokat szeretnék felszámolni, és képzéseket, tanfolyamokat biztosítani a hátrányos helyzetűeknek.

A programba összesen 131 főt vonnak be, ebből minimum 32-en kerülhetnek új lakásba.

A programban egy közösségi házat is kialakítanak, ahol tisztálkodási, mosási lehetőséget biztosítanak a telepen élőknek, akikkel szociális munkások, valamint egészségügyi szakemberek is foglalkoznak. Azt, hogy kik kaphatnak új lakást a község képviselő testülete dönti el, az első családok várhatóan ősszel költözhetnek be a felújított ingatlanokba.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!