2021. 12. 02. Csütörtök Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Belföld

Szobrot állítottak Bethlen Istvánnak

Bethlen Istvánnak, Magyarország egykori miniszterelnökének állítottak szobrot a Budai Várban lévő Szent György téren.

A politikus a trianoni békediktátum aláírása után irányította az országot és indította el konszolidációs programját. A szoboravatáson részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, aki ünnepi beszédében hangsúlyozta: Bethlen egy év alatt talpra állította az országot, mert tudta, hogy a felvett hitelt nem jóléti intézkedésekre, hanem fejlesztésekre kell fordítani.

„Nem kötelezte, nem kötelezhette el magát egyik divatos eszmerendszer mellett sem, mert számára csak egyetlenegy elkötelezettség létezett, az a kapcsolat, amely Magyarországhoz fűzte. Rendíthetetlen híve volt annak a magyar politikának, amelynek alapjait még jóval korábban Széchenyi István fektette le, aki Bethlen jellemzése szerint sem demokrata, sem reakcionárius, nem volt sem kuruc, sem labanc, sem liberális, sem konzervatív, ő egyedül és kizárólag magyar volt” – fogalmazott a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Brüsszeli bevándorlási politika

Menczer Tamás Facebook-videójában hangsúlyozta, hogy míg Brüsszel és Soros György értékként tekint a migrációra, addig Magyarország megállítani akarja azt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!