2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Szlávik: Stabil a járványgörbe Magyarországon

Stabil a járványgörbe Magyarországon, ugyanakkor a megjósolhatatlan lefolyás miatt folyamatosan fent kell tartani a járványügyi intézkedéseket. Erről a Szent László Kórház infektológus főorvosa beszélt az operatív törzs tájékoztatóján. Szlávik János szerint továbbra is a betegek elkülönítése és kezelése a kulcsa annak, hogy a járvány terjedését megállítsák.

  • Szlávik: Stabil a járványgörbe Magyarországon

A Szent László Kórház főorvosa az operatív törzs ülése után ugyanakkor azt hangsúlyozta megjósolhatatlan a járvány lefolyása, éppen ezért folyamatosan fent kell tartani a járványügyi intézkedéseket.

Szlávik János reményét fejezte ki, hogy lesznek majd hatásos gyógyszerek. Hozzátette: a vizsgálatok folyamatosan zajlanak.

Ma már Magyarországon is elérhető egy Japánban kifejlesztett, valóban vírusellenes gyógyszer, ami a betegség korai szakában hatékonyan alkalmazható az enyhe és középsúlyos esetek esetében. Magyarországon elérhető már egy Amerikában kifejlesztett intravénásan alkalmazható gyógyszer, amely a súlyos, életveszélyes állapotban lévő betegek gyógyítását szolgálja

- fogalmazott a Szent László Kórház infektológus főorvosa. 

Szlávik János hozzátette: az immunterápia és a vérplazmaterápia hatékonynak bizonyult, ezek segítségével sok ember életét sikerült már megmenteni az elmúlt hetekben.

A család- és ifjúságügyi államtitkár türelmet kért a lakosoktól ebben a kihívásokkal teli helyzetben. Leszögezte: a kormány valamennyi intézkedésével arra törekszik, hogy egyetlen magyar se maradjon egyedül. Novák Katalin elmondta: az időseknek ezért vezetik vissza fokozatosan a 13. havi nyugdíjat. A juttatásra kb. 150 ezerrel többen lesznek jogosultak, mint korábban.

Nem lesz felső plafonja a 13. havi nyugdíjnak, ennek a gyakorlatát is ismerjük, megint csak, amikor nehezebb időszak következett be, akkor a 13. havi nyugdíjnak egy 80 ezer Ft-os plafont határozott meg a baloldali kormány, ez most nem így lesz. Tehát a 13. havi nyugdíj teljes egészében jár majd mindenkinek, felső korlátozás nélkül

- mondta Novák Katalin.

Az államtitkár elmondta: a családtámogatások határidejének meghosszabbításával, a hitelmoratóriummal és a diákhitel plusszal a fiatalokat segítik. A július elsejétől ingyenes Kresz-tanfolyam, nyelvtanfolyam és nyelvvizsga lehetőségével pedig a gyesen vagy gyeden lévő kismamákat, kispapákat támogatják.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!