2021. március 4.,
csütörtök, Kázmér napja

Szinte mindenki kérte a védőoltást a miskolci idősotthonban

Hír TV

2021. január 7., csütörtök 18:01

Szinte mindenki kérte a koronavírus elleni védőoltást a miskolci Őszi Napsugár Otthonban. Az időseket gondozó intézmény az egyike volt annak a négy kiemelt szociális otthonnak, ahol ma megkezdődött a Covid-19 elleni vakcina beadása.

Érkeznek a koronavírus elleni vakcinák a miskolci Őszi Napsugár Otthonba. Ez az ország egyik legnagyobb időseket gondozó intézménye. A kormány oltási terve alapján csütörtöktől a szociális ágazatban érintettek is megkaphatják a Covid-19 elleni oltást.

Az idősotthonban élők, és az ott dolgozók egyharmada korábban elkapta a betegséget. A város szociális és gyermekjóléti intézményének vezetője szerint az érintettek nagy várakozással tekintenek az oltás elé.

A vakcinát önkéntes alapon, egy adatlap kitöltése után kaphatják meg azok, akik előzetesen jelezték, hogy szeretnék beoltatni magukat.

A gondozottakon kívül 22 dolgozót is beoltottak az intézetben. A miskolci mellett két budapesti és egy pécsi idősotthonban kezdték meg az oltást. A négy intézményben összesen mintegy 1300-an igényelték a vakcinát.

Hír TV