2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Szilágyi: felfokozott érzelmi állapotban másképp fogalmaz egy politikus.

Nem kér bocsánatot a Jobbik a közelmúlt antiszemita és rasszista botrányai miatt. A párt szóvivője azt mondta: amikor kellett megtették, most azonban nincs erre szükség. Szilágyi György nem ért egyet Gyöngyösi Mártonnal azzal kapcsolatban, hogy rájátszottak volna bizonyos érzelmekre ezekkel a megnyilvánulásokkal, bár azt elismerte felfokozott érzelmi állapotban másképp fogalmaz egy politikus.

  • Szilágyi: felfokozott érzelmi állapotban másképp fogalmaz egy politikus.

Soha nem szégyen vagy gyengeség bocsánatot kérni – ezt mondta Vona Gábor a Magyar Hangnak adott interjúban volt pártja botrányairól. A Jobbik korábbi elnöke szerint ezeket nem kezelte jól a jelenlegi vezetés.. A párt szóvivője úgy véli nincs miért bocsánatot kérniük.

Amikor szükséges volt a bocsánatkérés, akkor a Jobbik ezt minden esetben megtette, az pedig, hogy Vona Gábornak mi a véleménye, az Vona Gábor véleménye, én tiszteletben tartom mindenkinek a véleményét. Azokban az esetekben, amikor szükséges volt a bocsánatkérés és a Jobbik úgy ítélte meg, hogy szükséges bocsánatot kérni, akkor minden esetben meg is tettük– mondta Szilágyi György. A párt frakcióvezetője legutóbb az atv-ben magyarázkodott a múltban történtek miatt. Azt mondta, hogy csak rájátszottak bizonyos érzelmekre.

Sohasem voltunk rasszista és antiszemita párt, de az, hogy mi erre az érzelmekre adott pillanatban, adott esetben rájátszottunk ezzel ezt a politikában használtuk én ezt nem tagadom.– nyilatkozta Gyöngyösi Márton. Szilágyi György azonban nem ért egyet Gyöngyösi Mártonnal.

Én ezeket a helyzeteket nem így éltem meg, mint Gyöngyösi Márton, ettől függetlenül ő így gondolhatja, én pedig gondolhatom teljesen másképp– azt elismerte felfokozott érzelmi állapotban másképp fogalmaz egy politikus.

Én úgy gondolom, hogy egy-egy nagy tömegrendezvényen ráadásul ez még hatványozottabban jelen lehet, hogy hatással van a közönség is és az adott szónok is egymásra, és lehetnek olyan mondatok mondjuk adott esetben, amelyeket ez a hatás vált ki– mondta a Jobbik szóvivője, Szilágyi György.

Szerettük volna megkérdezni, hogy Bencsik Jánosnak kellene-e bocsánatot kérnie azért mert rosszul kommunikált zsidónak nevezte párttársát, a szóvivő a Rágalominfót javasolta. Hogy erre mikor került sor, nem árulta el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kifütyülték Olaf Scholzot Németországban

Kifütyülték Olaf Scholzot Németországban

A tüntetők háborús politikája miatt bírálták a német kancellárt, akit háborús uszítónak neveztek és azt követelték, fegyverek nélkül csináljon békét, valamint felszólították, hogy távozzon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Pedagógusnap alkalmából mindegyikük megérdemli a köszöntést, vagy csak az, aki hivatásként tekint rá?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!