2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Belföld

Szilágyi Demeter: Pikóék nem válogatnak az eszközökben + videó

Nem lehet véletlen, hogy a kampányra fordulva kezd el külföldiekkel foglalkozni Pikó András és a józsefvárosi baloldal – így kommentálta Józsefváros kormánypárti önkormányzati képviselője a legújabb kerületi botrányt. A HírTV híradója derítette ki, hogy a baloldali polgármester vezette önkormányzat migrációs hátterű külföldieknek tartott nemrégiben tájékoztatót. Szilágyi Demeter szerint Pikóéknak az a céljuk, hogy hatalmon maradjanak és ha ehhez az kell, hogy migránsok szavazzanak vagy külföldről szerezzenek erőforrást, akkor ezt megoldják.

  • Szilágyi Demeter: Pikóék nem válogatnak az eszközökben + videó

 "Az angol várostervezőben útmutatók láthatók, amik arról szólnak, hogy a tereket demokratikusabbá és mindenki számára befogadóbbá tegye minden tekintetben."

- mondta a 8. kerület alpolgármestere egy külföldieknek hirdetett úgynevezett közösségi fogadóórán. Az eseményt a Közösségi Részvételi Iroda szervezte, amelynek vezetője az az Udvarhelyi Éva Tessza, aki Pikó András egykori kampányfőnöke is.

Az önkormányzati választáson a külföldiek is szavazhatnak. Például az Európai Unió állampolgárainak joga van részt veszi a helyi választáson. A migránsoknak szintén van szavazati joga ezeken. Azok az emberek, akiket migrációs és letelepedési státusszal rendelkeznek, azok is szavazhatnak. Tehát aki itt él, az beleszólhat a helyi ügyekbe, ahogy mindenki más. És szavazhattok azokra, akik jelölik magukat ebben a kerületben.

- mondta a Közösségi Részvételi Iroda irodavezetője.

A közösségi fogadóórára keresztelt eseményről a Józsefvárosi Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője azt mondta, hogy az elmúlt négy évben nem voltak hasonló események, a választások közeledtével érezte fontosnak a Pikó András vezette önkormányzat, hogy megszervezze.

A választást akarják mindenáron megnyerni, nekik az a céljuk, hogy hatalmon maradjanak és a politikai hatalmukat, a politikai mozgalmukat építsék és ha ehhez az kell hogy migránsok szavazzanak, ha az kell, hogy külföldről szerezzenek erőforrást akár szavazatot, akár pénzt akkor ezt meg fogják tenni, de mi ezt nem fogjuk hagyni.

- fogalmazott Szilágyi Demeter a Fidesz-KDNP józsefvárosi önkormányzati képviselője.

Ennél még rosszabb lenne, ha a baloldal hosszú távú lakosságcserét szeretne előidézni – magyarázta a politikus. Magyarul, ha az a célja a baloldalnak, hogy bevándorló-hátterű emberek költözzenek a kerületbe és onnantól kezdve ők formálják a közéletet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!