2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Szijjártó: Új világgazdasági versenyben kell helyt állni

A magyar gazdaság szereplőinek új világgazdasági versenyben kell helyt állniuk a koronavírus-járvány után - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak átadásán.

  • Szijjártó: Új világgazdasági versenyben kell helyt állni

A miniszter hangsúlyozta, nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági védekezésre is szükség van, mert a világjárvány az emberek életén és egészségén túl a munkahelyeket is veszélybe sodorja.

A magyar kormány ezért is használta ki azt a lehetőséget, hogy saját költségvetése terhére támogatást nyújthat a vállalkozásoknak a járvány hatásainak ellensúlyozására - fogalmazott.

Szijjártó Péter elmondta, a versenyképesség-növelő támogatási programra eddig 625 pályázat érkezett be, a jelentkező vállalatok 295 milliárd forint értékben vállaltak beruházásokat, és ezzel mintegy 111 ezer munkahelyet védenek meg.

A miniszter kiemelte, hogy 2010-ben a magyar gazdaság rendkívül legyengült volt, míg most Európa egyik legjobban teljesítő gazdasága, ami jó startpozíciót biztosít a hazai vállalkozásoknak.

Támogatást azok a cégek kaphatnak, amelyek vállalják új beruházások végrehajtását és munkavállalóik megtartását, illetve új munkahelyek létrehozását

- jelezte.

Hozzátette, az elmúlt tíz év azt bizonyította, hogy a munkához adott támogatás térül meg, nem segélyt kell adni, hanem munkához kell segíteni az embereket.

A kormány, a vállalatok és az emberek közösen dolgoztak annak érdekében, hogy Magyarország legyen a legvonzóbb beruházási környezettel rendelkező ország Közép-Európában, amit sikerült elérni, és most meg kell tartani ezt a pozíciót - fogalmazott Szijjártó Péter.

Hétfőn újabb három vállalatvezető vehetett át támogatói okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM).

Az autóipari beszállító thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. csaknem 565 millió forintos beruházásához a magyar állam több mint 282 millió forinttal járul hozzá, a társaság a nemzetközi szinten egyedülálló budapesti fejlesztő központját fejleszti tovább.

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője példaként említette azokat a cégeket, amelyek nehézségek esetén is keresik a kitörési lehetőséget és fejleszteni akarnak. A képviselő megköszönte a kormánynak, hogy segítő kezet nyújt ezeknek a vállalkozásoknak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Filati Maclodio Kft. csaknem 565 millió forintos beruházásához több mint 282 millió forintot nyert el, a textilipari cég új raktárcsarnokot épít és korszerű labort alakít ki.

Seszták Miklós, a körzet országgyűlési képviselője egyebek mellett hangsúlyozta, a koronavírus-járvány terjedése után sokan lehetetlennek mondták, hogy vállalkozások ebben a helyzetben beruházzanak és most itt van a példa arra, hogy ez nem lehetetlen.

A Nanushka International Zrt. 574 millió forintot meghaladó beruházását több mint 287 millió forintos állami támogatással valósíthatja meg, a divatiparban tevékenykedő társaság informatikai fejlesztést hajt végre.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!