2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 07:30

Belföld

Szijjártó Péter: Soha ennyi szavazatot nem kaptunk még EP-választáson

Vegyes képet mutatott az európai parlamenti választás a szavazatok pártok közötti megoszlása szempontjából. Míg néhány országban a választók közel fele beállt egy-egy formáció mögé, máshol sokkal inkább megoszlottak a szavazatok. A Fidesz–KDNP európai viszonylatban is az egyik legmagabiztosabb győzelmet aratta.

  • Szijjártó Péter: Soha ennyi szavazatot nem kaptunk még EP-választáson

Míg sok országban késhegyre menő küzdelmet hozott az európai parlamenti választás, máshol meggyőző eredménnyel nyert egy-egy politikai erő. Utóbbira volt példa Magyarország is, ahol a Fidesz–KDNP az egyik legnagyobb győzelmet aratta Európában. 

Kettőmillió-tizenötezer: soha ennyi szavazatot nem kaptunk még EP-választáson, ez a valaha volt legnagyobb támogatás! – írta a Facebook-oldalán az eredményekkel kapcsolatban Szijjártó Péter.

A legnagyobb arányú siker Romániában született, ahol a két kormánypárt, a PSD és a PNL közös listája a szavazatok 53 százalékát szerezte meg.

A második legnagyobb arányú győzelem a máltai Munkáspárté, amely a voksok 45,26 százalékát gyűjtötte be. Szorosan a nyomában pedig ott van a harmadik helyen a Fidesz–KDNP, amely 44,3 százalékos eredménnyel nyert.

Ezzel szemben Belgiumban a Flamand Érdek úgy lett a legsikeresebb az EP-választáson, hogy csupán a szavazók 13,92 százaléka voksolt rájuk. Nem sokkal szerepelt jobban a dán Szocialista Néppárt sem, amely a szavazatok 17,4 százalékával lett a legnagyobb erő.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: MTI / EPA

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Merre tovább Franciaország?

Merre tovább Franciaország?

Soha nem látott mértékben tolódott jobbra a lakosság – Macron máris riadót fújt, „szélsőséges politikai fordulattal” riogat – írta meg a Mandiner.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!