2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Szijjártó Péter: Nyolc év után Magyarországra jöhet az amerikai külügyminiszter

A magyar-amerikai kapcsolatok egyértelműen javultak, amióta Donald Trump személyében republikánus elnöke van az Egyesült Államoknak. A két ország védelmi megállapodását hamarosan modernizálhatják – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter kedden a Magyarország élőben című műsorban.

  • Szijjártó Péter: Nyolc év után Magyarországra jöhet az amerikai külügyminiszter

Szijjártó Péter külügyminiszter azután beszélt az Egyesült Államok és Magyarország között fennálló viszonyról, hogy a The Wall Street Journal vasárnapi cikkében feszültnek nevezte a két ország kapcsolatát.

„Ez a cikk jól illeszkedik a Magyarországról megjelent hazugságok sorába. Amióta Donald Trump személyében republikánus elnöke van az Egyesült Államoknak, egyértelműen javulásnak indultak a magyar-amerikai kapcsolatok, még ha ez nem is tetszik a magyarországi liberális elitnek és az amerikai mainstream médiának” – nyilatkozta a miniszter.

Szijjártó cáfolta azt az értesülést, amely szerint Magyarországnak nincs védelmi megállapodása az Egyesült Államokkal. 

„Van védelmi megállapodás, két éve írtuk alá, legfeljebb arról tárgyalhatunk, hogy ezt modernizáljuk” – mondta Szijjártó a Hír TV-n. Hozzátette, egyeztetnek majd az amerikai külügyminiszterrel, hogy közép-európai látogatásának Magyarország is része legyen. Ezzel kapcsolatban Szijjártó megjegyezte: „Nyolc éve nem jött amerikai külügyminiszter Magyarországra, eddig arról volt szó, hogy a két ország rossz kapcsolata miatt. Most viszont, hogy úgy tűnik, jön az amerikai külügyminiszter, ismét a rossz kapcsolatra hivatkoznak.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!