2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Szijjártó Péter: Már most biztosra vehetjük a nemzetgazdasági rekordok megszületését + videó

Már most biztosra vehető az újabb beruházási és exportrekord Magyarországon - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a kormány a válságok idején sem adta fel a munkaalapú társadalom meg-teremtését célzó stratégiát.

  • Szijjártó Péter: Már most biztosra vehetjük a nemzetgazdasági rekordok megszületését + videó

"Mind a beruházások, mind az export tekintetében már most biztosra vehetjük új nemzetgazdasági rekordok megszületését" - jelentette ki Szijjártó Péter az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: az elmúlt időszak nehézségei ellenére tavaly sikerült megdönteni a beruházások, az export és a foglalkoztatottság rekordját is Magyarországon.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy idén a kormány 214 új beruházásról tudott megegyezni, amelyek nyomán mintegy 19 ezer munkahely jön majd létre.

"Miniszter úr nagyon büszke ezekre a rekordokra, nyilván számszerűen tényleg jól néznek ki, de hogy viszonyulnak ezek ahhoz a megközelítéshez, ami most Európában általánossá vált, hogy minél inkább próbáljuk magunkat függetleníteni a kockázatos partnerektől?” - így támadta Tordai Bence a kormányt.

A politikus úgy érvelt, hogy szerinte az Oroszországgal és Kínával kötött megállapodások veszélyt jelentenek a magyar gazdaságra. A külgazdasági és külügyminiszter azonban arra figyelmeztette a Párbeszéd társelnökét, hogy az Európai Parlament 27 tagállama és Kína között tavaly 860 milliárd eurónyi kereskedelmi forgalom volt.

"Százezrével áll rendelkezésre olyan hazai lehetséges munkaerő, munkakereső, akinek valamifajta ajánlatot kéne adni, mielőtt áramvonalasítjuk a migránsmunkás behozatali rendszert” - Z. Kárpát Dániel a hazánkban legálisan, ellenőrzött körülmények között dolgozó vendégmunkások miatt emelte fel szavát.

Szijjártó Péter azonban leszögezte: nem lehetséges, hogy külföldi munkavállaló magyar elől vegye el a lehetőséget.

"A vendégmunkások behozatalára vonatkozólag azt a célkitűzésünket, hogy minden munkahelynél a magyaroknak van elsőbbsége, azt nem adjuk fel” - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Nem unatkozik a magyar igazságszolgáltatás, ha Vig Mórról, a fővárosi számlagyár kulcsszereplőjéről van szó, hiszen a praxisától korábban már eltiltott ügyvéd újabb büntetőpere folytatódik napokon belül a bíróságon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!