2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország ellenzi a világháborús kockázattal járó NATO-misszió létrehozását + videó

Hatalmas csata várható a NATO pénteki tanácskozásán, ugyanis az észak-atlanti szövetség bele kívánja préselni Magyarországot is az Ukrajna támogatására szolgáló, világháborús veszéllyel járó missziójába - jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Nagykátán.

  • Szijjártó Péter: Magyarország ellenzi a világháborús kockázattal járó NATO-misszió létrehozását + videó

A tárcavezető a városban tartott kampányesemény előtt arról számolt be, hogy a hétfői európai uniós tanácskozásból kiindulva óriási csatára készül a NATO pénteki informális külügyminiszteri ülésén.

Aláhúzta: az észak-atlanti szövetség átlépte a saját maga által előzőleg felrajzott vörös vonalakat azzal, hogy növelni kezdte koordináló szerepét a fegyverszállítások és az ukrán katonák kiképzésének terén, illetve százmilliárd eurót áll szándékában összegyűjteni az ország támogatására.

"És ez a NATO-t minden eddiginél közelebb viszi a háborúhoz. Ez az ukrajnai NATO-misszió világháborús kockázattal jár, ezért Magyarország ellenzi ennek létrehozását" - figyelmeztetett.

"Magyar katonákat nem engedünk részt venni ebben a misszióban, magyar területeket nem engedünk felhasználni ilyen tevékenységre, illetve a magyar adófizetők pénzét megóvjuk attól, hogy erre költsék" - szögezte le.

Szijjártó Péter ugyanakkor rámutatott, hogy ez állandó küzdelem, folyamatos a nyomás annak céljából, hogy hazánkat is belepréseljék az ukrajnai NATO-misszióba.

"Közben pedig az látszik, hogy őrültebbnél őrültebb ötletek merülnek fel, tehát egyes európai politikai vezetők már sorkatonaságról beszélnek" - mondta.

Ennek kapcsán pedig úgy vélekedett, hogy ez a felvetés nyilvánvalóan nem független Brüsszel és egyes európai vezetők háborús terveitől.

"Azonban mi, magyarok természetesen soha nem fogjuk engedni azt, hogy a magyar fiatalok egy másik ország háborújába menjenek" - emelte ki.

"Június 9-én komoly lehetősége lesz a magyar embereknek megerősíteni ezt a pozíciót, hogy magyar fiatalok, magyar emberek más ország háborújába nem mehetnek el" - tette hozzá.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!