2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Szijjártó Péter: Ma is leírták külföldön, hogy nem ül össze a magyar Országgyűlés

Amikor a külföldről érkező alaptalan vádaskodásokat hallani, akkor egyszerűen az nem fér az ember fejébe, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben ezeknek az embereknek ilyenekre van idejük – hívta fel rá a figyelmet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az Országgyűlésben, napirend előtt.

  • Szijjártó Péter: Ma is leírták külföldön, hogy nem ül össze a magyar Országgyűlés

Naponta ezrek halnak meg Európában, naponta tízezrek fertőződnek meg és a görög miniszterelnök, a finn Európa-ügyi miniszter német, a német külügyi államtitkár, a dán külügyminiszter, a holland külügyminiszter azzal foglalkozik és azzal kapcsolatban terjeszt hazugságokat, hogy Magyarországon ki vethet véget a veszélyhelyzetnek – mutatott rá Szijjártó Péter.

A tárcavezető elmondta, miközben emberéleteket kellene menteni ezek a politikusok arról hazudoznak, hogy Magyarországon végnélküli és határtalan felhatalmazást kapott a magyar miniszterelnök.

A hazugságaik napról-napra, állításról állításra buknak meg, de ez nem zavarja őket és nem is tartja vissza őket, hogy hazugságaikat megismételjék

– tette hozzá.

A tárcavezető példaként hozta fel, hogy

a Die Welt című lapban a német szociáldemokrata párt egy politikusa azt írta, hogy Magyarországon nincs parlamenti demokrácia.

Pedig itt ülésezünk és ezek után még mindig elmondják, hogy a magyar parlament nem ülésezik, a magyar parlament munkáját a koronavírus-törvény ellehetetlenítette. Nemhogy mondják, leírják, miközben itt dolgozik a magyar Országgyűlés – hívta fel rá a figyelmet a külgazdasági és külügyminiszter.

A politikus világosnak tartja, hogy a hazugságokat terjesztő külföldi politikusok frusztráltak és bosszút esküdtek Magyarország ellen.

A tárcavezető szerint

be kell látni, hogy a liberális mainstream a lehető legintoleránsabb irányzat, ami valaha létezett a politikai ideológiák tekintetében.

Szijjártó Péter napirend előtt felszólalása:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

„Miután kidühöngte magát, talán ön is érezte, ezzel jócskán túllőtt a célon” - fogalmazott a Jobbik volt elnöke. A visszavonult politikus felhívta Borisz Filatov figyelmét arra, hogy polgármesterként szavainak súlya van, amiért felelősséget kell vállalni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!