2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Szijjártó Péter: Ma is leírták külföldön, hogy nem ül össze a magyar Országgyűlés

2020. április 21., kedd 10:52

Amikor a külföldről érkező alaptalan vádaskodásokat hallani, akkor egyszerűen az nem fér az ember fejébe, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben ezeknek az embereknek ilyenekre van idejük – hívta fel rá a figyelmet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az Országgyűlésben, napirend előtt.

Naponta ezrek halnak meg Európában, naponta tízezrek fertőződnek meg és a görög miniszterelnök, a finn Európa-ügyi miniszter német, a német külügyi államtitkár, a dán külügyminiszter, a holland külügyminiszter azzal foglalkozik és azzal kapcsolatban terjeszt hazugságokat, hogy Magyarországon ki vethet véget a veszélyhelyzetnek – mutatott rá Szijjártó Péter.

A tárcavezető elmondta, miközben emberéleteket kellene menteni ezek a politikusok arról hazudoznak, hogy Magyarországon végnélküli és határtalan felhatalmazást kapott a magyar miniszterelnök.

A hazugságaik napról-napra, állításról állításra buknak meg, de ez nem zavarja őket és nem is tartja vissza őket, hogy hazugságaikat megismételjék

– tette hozzá.

A tárcavezető példaként hozta fel, hogy

a Die Welt című lapban a német szociáldemokrata párt egy politikusa azt írta, hogy Magyarországon nincs parlamenti demokrácia.

Pedig itt ülésezünk és ezek után még mindig elmondják, hogy a magyar parlament nem ülésezik, a magyar parlament munkáját a koronavírus-törvény ellehetetlenítette. Nemhogy mondják, leírják, miközben itt dolgozik a magyar Országgyűlés – hívta fel rá a figyelmet a külgazdasági és külügyminiszter.

A politikus világosnak tartja, hogy a hazugságokat terjesztő külföldi politikusok frusztráltak és bosszút esküdtek Magyarország ellen.

A tárcavezető szerint

be kell látni, hogy a liberális mainstream a lehető legintoleránsabb irányzat, ami valaha létezett a politikai ideológiák tekintetében.

Szijjártó Péter napirend előtt felszólalása:

HírTV