2024. 10. 10. Csütörtök Gedeon napja
Jelenleg a TV-ben:

Kárpátaljai vértanúk - az illegális egyház

Következik:

Híradó 11:50

Belföld

Szijjártó Péter: Legalább valaki kimondja az igazat

A Mandiner interjúja a külgazdasági és külügyminiszterrel.

  • Szijjártó Péter: Legalább valaki kimondja az igazat

A Fidesz és a kormány már-már veterán tagjaként milyen állapotban látja a kormányzást, illetőleg a jobboldalt?

Kár tagadni, hogy ebben az esztendőben értek minket olyan kihívások, amelyekre nem voltunk felkészülve. Ezek az események érzékelhetően rosszulestek a jobboldalnak, mivel alapvető, identitásbeli kérdéseinkbe vágtak bele, és teret adtak arra, hogy ellenfeleink megkérdőjelezzék az őszinte szándékainkat, amelyek a kormányzás elmúlt tizennégy évében vezényeltek minket. Úgy látom azonban, hogy túl vagyunk ezeken az eseményeken, és kellő elkötelezettséggel vágtunk bele a kihívások kezelésébe. Ezt igazolja, hogy az európai parlamenti választáson soha nem kapott még annyi szavazatot a Fidesz–KDNP, mint idén, az uniós tagságunk óta egyetlen pártra sem voksoltak ennyien Magyarországon. Szerintem erről nem beszéltünk eleget – tény, a politikában és általánosságban igaz, hogy a kritika sokkal nagyobb teret kap, mint a jó teljesítmény. Ettől még történelmi jelentőségű választáson vagyunk túl, most pedig készen állunk az előttünk lévő újabb feladatokra, arra, hogy a magyar gazdaság teljesítményét folyamatosan növelve visszatérjünk oda, ahol a nagy válságok előtt voltunk. Negyedik éve gazdasági, biztonsági, egészségügyi válságok közepette kell navigálni az országot, amibe más kormányok Európában már belebuktak – ezzel szemben mi például a 2022-es országgyűlési választáson minden idők legnagyobb győzelmét arattuk.
Amikor ketten vagyunk, elmondják, mennyire igazunk van, de nyilvánosan mégiscsak felolvassák, amit a bürokraták odakészítettek nekik”

A teljes cikket a Mandiner oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

BKK: változik a közlekedés péntek délutántól a Puskás Aréna környékén

BKK: változik a közlekedés péntek délutántól a Puskás Aréna környékén

A Puskás Arénában pénteken 20.45-től rendezendő Magyarország-Hollandia UEFA Nemzetek Ligája válogatott labdarúgó-mérkőzés miatt a stadion környékén már 18 órától számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!