2019. június 19.,
szerda, Gyárfás napja

Szijjártó Péter: ezt a filmet már láttuk egyszer

Hír TV

2019. január 10., csütörtök 20:16, frissítve: csütörtök 22:36

Szijjártó Péter szerint azt a filmet, amelyben azt mondják, hogy egy döntésnek nincs kötelező ereje, majd hirtelen lesz, már párszor megnéztük. "Így jártunk a kvótákkal is korábban, hisz az "önkéntes kvótákból" a folyamat során kötelezőek lettek" - hangzott el a Magyarország élőben műsorában.

Ekkor tört ki a harc a bevándorlásellenes és bevándorláspárti országok közti harc Európában és most ugyanez folyik az ENSZ-ben– mondta a külügyminiszter. A "commit" azaz "elköteleződés" szó 8 alkalommal szerepel benne, és azt a kitételt, hogy mindenki aki elfogadja a csomagot, egyúttal egy végrehajtási akciótervet alkot arra, hogy miként ratifikálja annak megállapításait– tette hozzá. Természetesen ahhoz, hogy elfogadtassák a döntést a bürokraták, igyekeznek a hatályát gyengíteni. Szijjártó Péter rámutatott, hogy az ENSZ tagállamok többsége kibocsátó ország és ezért másképp is tekint a migráció kérdésére. A legtöbb tagállam fejlődése nem garantálja a populáció megtartó képességét, tehát a kibocsátás folyamatos, így várhatóan érdemi hatása is lesz. Ez a dokumentum ezt a folyamatot ösztönzi, erősíti.

A gyakorlatban is menedzselő és támogató pénzügyi mechanizmusok működnek, ilyen volt a magyar kormány által is felvetett anonim bankkártyák ügye, melyre azonban magán a kérdésen való felháborodáson túl érdemi válaszok nem születtek – mondta. Szijjártó Péter emlékeztetett, hogy már a folyamat elején meg akarták félemlíteni az országokat. Az Egyesült Államok ezt látva a folyamat elején távozott látva annak jelentőségét. Ebben aztán sokáig mi ketten voltunk az USÁ-val, majd az országok csoportja 41-re növekedett a folyamat végére, tehát látható, hogy a józan ész politikája a saját polgárok biztonságát helyezik előtérbe.