2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Szijjártó Péter: ezt a filmet már láttuk egyszer

Szijjártó Péter szerint azt a filmet, amelyben azt mondják, hogy egy döntésnek nincs kötelező ereje, majd hirtelen lesz, már párszor megnéztük. "Így jártunk a kvótákkal is korábban, hisz az "önkéntes kvótákból" a folyamat során kötelezőek lettek" - hangzott el a Magyarország élőben műsorában.

  • Szijjártó Péter: ezt a filmet már láttuk egyszer

Ekkor tört ki a harc a bevándorlásellenes és bevándorláspárti országok közti harc Európában és most ugyanez folyik az ENSZ-ben– mondta a külügyminiszter. A "commit" azaz "elköteleződés" szó 8 alkalommal szerepel benne, és azt a kitételt, hogy mindenki aki elfogadja a csomagot, egyúttal egy végrehajtási akciótervet alkot arra, hogy miként ratifikálja annak megállapításait– tette hozzá. Természetesen ahhoz, hogy elfogadtassák a döntést a bürokraták, igyekeznek a hatályát gyengíteni. Szijjártó Péter rámutatott, hogy az ENSZ tagállamok többsége kibocsátó ország és ezért másképp is tekint a migráció kérdésére. A legtöbb tagállam fejlődése nem garantálja a populáció megtartó képességét, tehát a kibocsátás folyamatos, így várhatóan érdemi hatása is lesz. Ez a dokumentum ezt a folyamatot ösztönzi, erősíti.

A gyakorlatban is menedzselő és támogató pénzügyi mechanizmusok működnek, ilyen volt a magyar kormány által is felvetett anonim bankkártyák ügye, melyre azonban magán a kérdésen való felháborodáson túl érdemi válaszok nem születtek – mondta. Szijjártó Péter emlékeztetett, hogy már a folyamat elején meg akarták félemlíteni az országokat. Az Egyesült Államok ezt látva a folyamat elején távozott látva annak jelentőségét. Ebben aztán sokáig mi ketten voltunk az USÁ-val, majd az országok csoportja 41-re növekedett a folyamat végére, tehát látható, hogy a józan ész politikája a saját polgárok biztonságát helyezik előtérbe. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!