2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Belföld

Szijjártó Péter az illegális migráció okozta egészségügyi kockázatokról tárgyalt Bukarestben

A többi között az illegális migrációs folyamatok okozta egészségügyi kockázatokról tárgyalt Bukarestben csütörtökön a román egészségügyi miniszterrel Szijjártó Péter, aki az európai uniós tagországok külügyminisztereinek informális találkozójára érkezett a román fővárosba.

  • Szijjártó Péter az illegális migráció okozta egészségügyi kockázatokról tárgyalt Bukarestben

A külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek beszámolt arról: Sorina Pinteával egyetértettek abban, hogy az illegális migrációs folyamatok nagyon komoly egészségügyi kockázatot jelentenek, mert a bevándorlók Európában ritkaságnak számító vagy nem ismert kórokozókat, trópusi vírusokat hurcolnak be magukkal.

„Megállapodtunk abban, hogy a ritka kórokozókkal és vírusokkal szemben védettséget nyújtó oltásokat közösen fogjuk beszerezni, és összehangoljuk az egészségüggyel kapcsolatos álláspontokat a nemzetközi szervezetekben” – mondta Szijjártó Péter.

A találkozón szó esett arról is, hogy a Richter magyar gyógyszeripari vállalat portfóliójának egyik jelentős piaca Románia, amit alátámaszt az a tény is, hogy a cég egy 560 főt foglalkoztató gyógyszergyárat működtet Marosvásárhelyen, és Magyarország évente mintegy 360 millió euró értékben exportál gyógyszert Romániába – tájékoztatta az MTI-t a külgazdasági és külügyminiszter.

Az unió soros elnökségét ellátó Romániában csütörtökön és pénteken tartják meg az EU külügyminisztereinek nem hivatalos találkozóját, amelyen egyebek mellet a venezuelai és a szíriai válság, illetve az EU és Kína kapcsolata szerepel napirenden.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!