2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Szijjártó Péter: A legszuverénebb külpolitika ma Európában a magyar

Nincs a magyar külpolitikához hasonló legitimációja egyik országnak sem Európában – hangsúlyozta Szijjártó Péter a Tranziton. A külgazdasági és külügyminiszter szerint: még a legnagyobb, legerősebb európai országok is megfelelési kényszerrel lépnek fel az egyes uniós tárgyalásokon.

  • Szijjártó Péter: A legszuverénebb külpolitika ma Európában a magyar

A magyar külpolitikának nem lehet célja mások érdekeiből történő kiindulás és a magyar külpolitikának nem lehet célja a mások elismerése vonatkozó ambíció – hangsúlyozta Szijjártó Péter a Tranziton. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a magyar külpolitika célja nem lehet más, mint a magyar érdekek érvényesítése. A miniszter hangsúlyozta, nincs a magyar külpolitikához hasonló legitimációja egyik országnak sem Európában.

Rendkívüli embert és nemzetet próbáló időszakban nem lehet más a mi feladatunk, hogy a magyar külpolitikát magyarnak és szuverénnek tartsuk meg – mondta a külgazdasági és külügyminiszter

A nemzetközi helyzetet értékelve elmondta, új világrend van készülőben. A politikus szerint a lökdösődés, helyezkedés, nyugtalanság időszaka érzékelhető a külpolitikában. A cseh, a szlovák, a lengyel és az amerikai választásról szólva azt mondta, éppen azokból a liberális mainstreamhez tartozó országokból bírálják Magyarországot a demokrácia kapcsán, amelyekkel ellentétben Magyarország az egyetlen olyan ország, ahol a nemzetközi liberális mainsteam beavatkozási kísérlete elbukott.

A külső beavatkozási kísérlet nagyon csúnya kudarcot vallott Magyarországon. Ugyanis ugyanakkora, ha nem nagyobb erővel és nem több pénzzel próbált beavatkozni a nemzetközi liberális mainstream a magyar választási folyamatba. És a miénk volt az elmúlt jó néhány év egyetlen olyan választása, ahol ez a nemzetközi beavatkozási kísérlet csúnyán kudarcot vallott és azt reméljük, hogy ennek a jogi következményeit a megfelelő helyen le fogják vonni – mondta Szijjártó.

A magyar emberek, a magyar nemzet lelkiismerete tiszta lehet, mert az Európai Unió már ott elrontotta a háborús konfliktus kezelését, hogy fegyverszállítási versenybe kezdett az Egyesült Államokkal, amelynek katonailag nyomába sem érhet. Így már csak ezért is azonnali fegyverszünetre és béketárgyalásokra van szükség, mutatott rá a tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!